1. Pitanje broj: #220466

    Dobar dan,imam pitanje za vas,otac ima kamen u besici,velicine oko 20mm,pritom je imao i kancer prostate,godina dana je prosla od zracne terapije(30 terapija je imao).To je sad sanirano.Ali kamen mu pravi veliki problem,da li vi to mozete da otklonite,i interesuje me ako mozete,da mi kazete okvirno cenu,koliko bi to kostalo privatno da uradite?Hvala unapred.

    Odgovoreno: 03. 01. 2024.
    • Poštovani,

      Razbijanju kamena u mokraćnoj bešici se može pristupiti na dva načina. 
      Otvorenim pristupom gdje se pravi rez ispod pupka, otvara bešika i kamen izvadi, bešika ušije rana zatvori i to je to, operacija traje oko 60 minuta.
      Druga metoda je kroz uretru, odnosno mokraćni kanal, nema reza, ulazi se cistoskopom u mokraćnu bešiku, vizualizuje se kamen, onda se kroz drugi port na cistoskopu plasira sonda koja ultrazvučnim talasima razbija kamen na manje fragmente, koji se poslije isisaju iz mokraćne bešike. Opet ponavljam, nema reza, nema otvaranja oporavak je dosta brži. Sama metoda traje oko 45-90 minuta, ali to opet zavisi od konzistencije kamen i stanja pacijenta.

      Obje metode se rade u našoj bolnici OB New Hospital u Novom Sadu, prije same intervencije potreban je svakako pregled kod urologa, koji bi operaciju izvodio, obzirom na komorbiditete koje ste naveli da je suprug imao, i zbog terapija koje je primao.

      Nisam siguran za cijene, ali mislim da ih možete pronaći na sajtu bolnice. 


      Srdačan pozdrav,

      dr Dakić 
      OB New Hospital

Ostavite komentar