1. Lek tamusolin utiče na potenciju kod muškaraca retrogradna ejakulacija

    Pitanje broj: #149926

    Poštovani,
    zbog kamena u mokraćnom kanalu lekar urolog mi je prepisao lek flosin (tamsol) kao privremenu meru radi lakšeg izbacivanja kamena prirodnim putem. Interesuje me da li ovaj lek utiče na potenciju (čini mi se da utiče), da li je taj uticaj trajnog karaktera ili nestaje sa prestankom uzimanja leka, postoji li bezbednija zamena i da li je moguće uz flosin piti neki od lekova za lečenje ed (privremeno). Napominjem da druge lekove ne pijem (pritisak, cirkulacija itd.) jer nemam zdrvstvenih problema osim ovog sa kamenom. Očajan sam zbog mogućih posledica, pa vas molim za pomoć i savet. 
    S poštovanjem, Petar

    Odgovoreno: 13. 12. 2016.
    • Poštovani,
      Nije uobičajeno da uzimanje tamsulosina ima negativne efekte na potenciju, ali je opisano u kliničkoj praksi. Od neželjenih efekata ovog leka na seksualnu funkciju, u svakodnevnoj praksi relativno je češća pojava retrogradne ejakulacije. Čak je zabeležena i pojava produžene, neželjene erekcije (prijapizma) kao posledica uzimanja ovog leka (veoma retko). Ukoliko postoji problem sa potencijom, možete pokušati sa medikamentnom terapijom (tadalafil ili sildenafil), uz prethodnu saglasnost kardiologa. Naravno, poželjno je konsultovati ordinirajućeg urologa koji je upoznat sa kompletnim vašim zdravstvenim stanjem.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #149926

    • Dali po prestanku uzimanja leka Tamsola ejakulacija se vraća u normalu pozdrav

    • Doktore,molim Vas za savjet.Da li retrogradna ejakulacija moze da se izlijeci neoperativnim putem.Vec dvije godine pijem Tamsol i dali sa prestankom uzimanja ejakulacija postaje normalna Umaprijed Hvala.

    • Postovani, da li retrogradna ejakulacija prestaje sa prestankom uzimanja tamsola? Hvala unapred.

Ostavite komentar