1. Pitanje broj: #4476

    Postovani doktore Mom ocu je dijagnostikovan tumor m.besike koji je zahvatio levi zid besike. Nikakvih bolova i simptoma nema osim povisenih leukocita u mokraci, sed. 10, krvi u mokraci nikada nije bilo. Doktor predlaze operaciju, ali ne i odstarnjivanje besike. Kako do saznanja da li je u pitanju malignitet ili ne i kakve su prognoze. Unapred zahvalna Zabrinuta kci.

    Odgovoreno: 25. 04. 2008.
    • Potrebna je intervencija da bi se utvrdila vrsta tumora i dubina prodiranja tumora u zid besike. Operacije uklanjanja besike se predlazu tek nakon ove vrste operacija, naravno, ukoliko postoji prodiranje tumorskih celija u zid mokracne besike.
       
      dr Vojinov

Komentari na pitanje: #4476

    • Vladimir Zivanovic 12. 02. 2010.

      Postovani, moj utac je operisan od tumora besike vise puta u poslednjih dvanaest godina (sada ima 76 godina) . Na poslednjem pregledu mu je sugerisan ct na kom se pokazalo da ovoga puta ima cak tri izrasline na zidovima mbesike, velicine od po nekoliko mm. Da li se u ovakvim slucajevima savetuje ponovno odstranjenje ovih tumora kao i do sada ili vadjenje cele besike, sa obzirom da je ovog puta tumor uznapredovao brze nego u ranijim slucajevima. I drugo, u slucaju da se besika odstrani, kako bi dalje funkcionisao ovaj sistem? Unapred hvala, vladimir zivanovic

Ostavite komentar