1. Pitanje broj: #172108

    Postovani! Pre cetri dana me odjednom zabolela sesna dojka napipala sam zadebljenje prema bradavici i nesto kao kuglicu.Sutradan je.postalo toplo i crveno na kozi.Odma sam otisla ginekologu uradila mi je ultrazvuk dojke i rekla je da u.mlecnom kanalu ima sadrzaj vode. Dala mi je Progestrogel.Ja stavjam list od kupusa koji mi tvarno pomaze.Cetri ipo godine sam dojila decu.Na toj dojci je posle dojenja dve god kasnije bio sadrzaj braon tecnosti.iz dojke. Imam 47 god. Dr kaze da to nije nista opasno.Ja,sam jako uplasena i zabrinuta. Hvala unapred na izdvohenom vremenu.

    Odgovoreno: 06. 11. 2020.
    •  

      Poštovana,

      Prvo, ginekolog nije adresa na koju se upućujete na ultrazvuk dojke! To mora biti radiolog, ekspert u dijagnostici dojke!

      Ne znam da li ste problem rešili, ali ovo je ličilo na cirkumskriptni mastitis, klinički; ali ultrazvučni nalaz mi nije najjasniji. Ne znam da li Vam je ta upala prošla od obloga koje ste stavljali ili ste morali uzeti antibiotsku terapiju, ili je urađena evakuaciona punkcija kanalića? Nadam se da ste dobro sada!

      Niste naveli da li još uvek imate braon sadržaj iz bradavice, da li se javlja na pritisak ili spontano, da li ima primesa krvi, da li je gust ili tečniji, da li izlazi iz jednog kanalića ili više?! Sve su to pitanja na koja je neophodno odgovoriti. Najčešće nema razloga za brigu, ali se svakako treba uraditi kvalitetan ultrazvuk, da se isključe i druga stanja koja mogu dovesti do ove sekrecije.

      Obzirom da imate 47 godina, treba da uradite i mamografiju (digitalnu)

       

       

      Ukoliko imate bilo kakve nedoumice, budite slobodni da me kontaktirate!

      Hvala Vam na poverenju!

      Srdačno Vaša

      dr Magdalena Radović, radiolog

Komentari na pitanje: #172108

    • Dragana Vukobratovic 07. 11. 2020.

      Poštovama dr Magdalena hvala vam na odgovoru. Sve je sada u redu. Mislim da je stvarno pomogao oblog od kupusa. Prvi put taj braon iscedan je bio pre devet god a.sada je bila voda u tom istom mlecnom kanalu. Generalno uvek problem bolne,otecene.Pre tri dana sam izvadila Mirenu spiralu.Sedam godina sam je imala.Pet je rok al po.preporuci dr sam drzala sedam godina.Naslušala sam se svašta negativno za Mirenu al šta je tu.je.U početku kada sam je stavila probl bolnih i otečenih grudi se smirio.U Nemačkoj sam.Redovno idem na preglede.Mamografiju sam radila pre dve god. Hvala vam još jednom na odhovoru. Srdačan pozdrav i svko dobro vam.želim.

Ostavite komentar