1. Pitanje broj: #138302

    Dobar dan. Htela sam da vam postavim nekoliko pitanja u vezi moje svekrve. Moja cerka se skoro svaki put vrati kuci sa snimcima njene bake koje kada vidim prosto ne mogu da verujem. Ona kuka, cupa kosu sa glave, udara nogama u pod. . . Neko bi pomislio da se ko zna sta desilo. Moja cerka je jednom uzela daljinski upravljac od tva i promenila kanal. Baba je skocila, pocela da je juri po kuci i radi sve ono sto sam malopre pomenula. Komsije su htele da zovu policiju, misleci da je neko maltretira. Opsednuta je televizorom, tabletom, telefonom itd. Ako vam nesto znaci, da pomenem da se jako plasi svih zivotinja i dobija napad kada joj pridju. Reci te mi nesto u vezi sa tim, i sta mi preporucujete. Hvala u napred.

    Odgovoreno: 13. 07. 2015.
    • Poštovana,
      Mislim da je ono što navodite u pismu a u vezi vaše majke ili svekrve deo simptoma koji su karakteristični za staračku demenciju pa je shodno tome potrebno da je odvedete kod neuropsihijatra na pregled radi utvrđivanja stepena urančuljivosti kao i eventualnih potreba za medikamentoznom terapijom.

      aida zonjić
      psiholog
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #138302

    • Sve je bilo normalno do kraja srednje škole, i jedno desetak dana pre polaska na faks se desilo nešto čudno, ni sam ne znam zašto i kako. Imam potpuni gubitak emocija, ne osećam ni sreću ni tugu, bes, nerviranje, strah, uzbuđenje, ništa. . . Ne razumem kad mi neko nešto duže priča, ne mogu da povežem duže rečenice, usporenost, neke proste radnje su složene za mene, smejem se mehanički, sve mi se čini da to tad ne treba da uradim i da kažem, zbunjen sam, kao da reči same izlaze iz mene.

Ostavite komentar