1. Pitanje broj: #136861

    Postovani! Obracam vam se sa molbom da mi pomognete jer imam problem u braku. Sa mm sam u braku 16 god. (od toga 8 god. On je rdio u drugom gradu) i dosao je prije 3 mjeseca. U tom dr. Mjestu se lijecio kod psihijatra i dobio terapiju ksalol i zoloft ali on to sada ne pije. Ne spava po cijelu noc, pa uzme ksalol a mene optuzuje kako je zbog mene obolio??? Prije dolaska u svoj grad ja sam mu rekla da ako se ne promjeni da mi ne treba nervoza u kuci. Jedne veceri, dolazi u pripitom stanju i urla po kuci, pljuje me bez razloga. Pravo je zlopamtilo,. . . Ujutro mu ja saopstavam da je kraj i da napusti stan. On odlazi ali mi ostaju djeca od 15 i 8 god. Koja pate. Ima li pomoci? Sta mi je ciniti?

    Odgovoreno: 31. 07. 2015.
    • Poštovana,
      Iz vašeg pisma mogu da pretpostavim da se kod vašeg supruga radi o alkoholizmu i depresivnim reakcijama kombinovanim sa agresivnim i promenjenim ponašanjem ličnosti. Savetujem vam da pokušate da ozbiljno razgovarate sa njim kada je u pozitivnoj fazi o budućnosti vašeg braka, a onda, ako on ne želi da preuzme odgovornost za sebe, svoje zdravlje i za porodicu, na vama je da donesete neke važne odluke. Uvek postoji rešenje i zato nemojte klonuti duhom!

      aida zonjić
      psiholiog

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #136861

    • Hvala vam na odgovoru! Sa njim se ne može razgovarati, svaljuje krivicu na mene, psihicki me unistava. Ima dijagnozu f41, f43, f60. Kod njega je sve crno, nema izlaza, nema pozitivnih misli. U kuci je non -stop na tel. Prati kladionicarske sajtove a od mene krije da igra kladionicu i da pusi/kao da je on malo dete i da mu ja branim. U strahu zivim a nemam nikakve podrske. Moji roditelji nece da cuju za njega od kako nas je napustio i vratio se (navodno zbog dece) posle 10 dana. Van sebe sam,. . . Treba mi neka strucna pomoc. Kome da se obratim? U nasem mestu ima samo jedan psiholog koji ne radi vise od 2 meseca. Hvala jos jednom!

Ostavite komentar