1. Psihički problemi nakon upotrebe morfina

  Pitanje broj: #158035

  Poštovani,

  Imam sina koji je doktor ekonomije. Od 2013. godine bio je 10 dana na psihijatriji gde mu je rečeno da ima psihički problem. Lečen je sa Rispiridone od 2 mil kao i sa Delorazepanom. U 2016. godini ukinuta mu je sva terapija međutim posle par meseci ponovo je upao u stanje kao prvi put. Ponovo su počeli da mi daju Rispiridone ali samo uveče. Do pre 20 dana kada je imao napad kamena u bubregu u bolnici su mu dali kao prvo morfina 3mg i posle dva sata još jednom 3 mg kao i Ketorolac 30mg metociloprsmide od 10mg. Nama je odmah bilo sumnjivo što je dobio morfina dva puta i posle par dana dete se promenilo na gore, izraz lica mu se promenio, dolazili su mu razne misli itd. Bojimo se da nije depresivno stanje u pitanju jer niko nam ne kaže o čemu se radi. Kada je dobro stanje ukinu medicinu kada nije kao ovaj put povećaju dozu. Možete mi pomoći, o čemu se radi i da li se ovakvo stanje može popraviti? Napominjem da je samo uveče pio Rispiridone od 2 mg, išao je na posao bez problema. Sada su mu dali ujutru 1mg Rispiridone i dodali su mu da pije i Delorazepan od 1mg. 

  Odgovoreno: 03. 07. 2018.
  • Poštovani,

   Nije moguće reći o čemu se radi na ovaj nacin, ali Vi svakako treba da pitate lekare koji ga leče, i to u susretu koji ćete planirati sa sinom, a ne na svoju ruku. Ukoliko on nije za to da odete kod lekara po objašnjenja, Vi zamolite sina da Vam prenese šta su mu lekari rekli.
   U svakom slučaju, ovde nedostaje bolja kominikacija između Vas dvoje, otvorenost i zajednička borba protiv njegovih tegoba, što je i Vama i Vašem sinu od velike važnosti da bi se stanje poboljšalo.

   Pozdrav

Ostavite komentar