1. Neželjeni efekti prilikom terapije Moditen-depom

  Pitanje broj: #155721

  Poštovani,

  Želim da me posavjutejete. Naime, rođaka mi je prije dve godine imala "nervni slom", hospitalizovana je i uslijed toga suprug ju je ostavio i nakon toga predao zahtjev za razvod. Nakon razvoda oduzeta su joj djeca, tj. muž je dobio starateljstvo. Ona je u međuvremenu bila još jednom hospitalizovana. Problem je sledeći, ona je sad ostala bez krova nad glavom, posla, živi od socijalne pomoći. Od porodice se slabo ko interesuje da joj pomogne. Ja imam troje djece i zovnem je ponekad kod nas na vikend. Juče sam saznala da je na terapiji Moditen-depom jednom mjesečno. Ukratko plašim se nekih neželjenih reakcija zbog djece. Napominjem da mi nije rekla pravu dijagnozu, a i  ne znam da li bi mi njen ljekar smio reći takve informacije. 

  Odgovoreno: 28. 02. 2018.
  • Poštovana,

   Ovo je složen problem, i za Vas koji hoćete da pomognete, ali ponajviše za rođaku i njenu porodicu, jer verujem da tu nikome nije lako. Najbolje bi bilo da pitate Vašu rođaku da skupa pođete kod njenog lekara i da porazgovarate šta lekar misli, kako najbolje da pomognete rođaci. Važno je da to radite u dogovoru sa njom, da bi se Vaša rođaka osećala poštovanom, a lekar znao da ima nekog ko želi da se angažuje.
   Ako rođaka ne pristane odmah da idete skupa kod njenog lekara, budite strpljivi i topli prema njoj i može se dogoditi da ipak malo kasnije pristane.

   Pozdrav

Ostavite komentar