1. Korišćenje Ksalola

  Pitanje broj: #155243

  Poštovani, 

  Imam 23 godine i dete od dve godine. Živim sa mužem, svekrom i svekrom. Skoro sve radim sama po kući i oko deteta, jako sam nervozna, ne stižem da obavljam sve svoje obaveze. Stalno sam umorna i napeta, plačem, slabo izlazim jer nemam gde dete. Psihijatar mi je prepisao Ksalol 0, 25 ali sam svašta pročitala o tom leku i bojim se da ga pijem. Šta bi mogla da pijem da se opustim i vratim u normalu? 

  Odgovoreno: 09. 01. 2018.
  • Poštovana,

   Xalol je lek koji nije opasan, i koji može da bude koristan 2-4 nedelje, ne više od toga. No plašim se da u Vašem slučaju nije koristan tj. da kratkotrajnim umanjenjem napetosti nećete puno postići jer se ne menja Vaš način ponašanja i organizacije sebe, svog vremena i odnosa sa osobama iz okoline.
   Moguće da se kod Vas radi o teškoćama adaptacije, a najbolje bi bilo da uz pomoć psihologa potražite način da prevaziđete tegobe koje opisujete tj. da popravite veštine prevazilaženja teskobe u kojoj se nalazite. Teskobu oseća mnogo ljudi u nekoj od svojih faza zivota - neko jednom, neko više puta. To stanje nije ništa opasno ali je važno naučiti kako da se savlada (ne lekovima, alkoholom, agresijom i slično, već psihološkim sazrevanjem).

   Pozdrav

Ostavite komentar