1. Pitanje broj: #62536

    U zadnja 4 mjeseca imam konstantne vrtoglavice. Neokrecu se stvari vec se ja okrecem oko stvari, slicno osjecaju pijanstva. Nikad nisam pala u nesvjest. Svi nalazi su uredni (neuroloski, orl, ct, vratna kicma, tccd) pa se sumlja da su psiholoske pripode. U zadnjih nekoliko mjeseci sam pod stalnim stresom a zbog vrtoglavice poceli su i napadi panike uglavnom kad sam sama. Kad je neko tu i dalje su tu al su blaze. Od tableta pijem urutal 8mg 3x1 i lexilium 1. 5mg al nista mi nije bolje. Moje pitanje je da li se mogu lijeciti te vrtoglavice, kako i koliko one mogu da traju?

    Odgovoreno: 07. 06. 2010.
    • Poštovana,
      Sobzirom da se radi o panicnoj problematici i depresivnoj simptomatologiji, potrebno je uzeti antidepresive od lekova, koji ce svoj efekat dati dve nedelje od pocetka terapije. Piju se najmanje tri meseca. Neophodno je da se javite psihijatru u mestu koji ce vam odrediti vrstu antidepresiva.

      dr d. Krasic
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #62536

    • Iste probleme imam i ja, samo sto se meni uz sve to gore navedeno javlja gusenje, musnina, kocenje obe sake i usana i jak bol u grudnom kosu. Isto mi je receno da je psiholoske prirode! Strah me je kada ostajem sama, da sama sebi ne mogu pomoci. Prepisan mi je diazepam, mada meni se tegobe javljaju sve cesce i jace su. . . .

    • Da, ali i sa tim treba biti oprezan. Naime i ja sam pila antidepresive dosta dugo, oko 2 godine, sto zbog anoreksije a kasnije i zbog depresije. Pocela sam sa efektinom i on mi je bio odlican, ali posto je to strani lek koji je naprasno nestao sa trzista, nisam mogla da ga kupim u apotekama u mom gradu, preporucili su mi alventu kao zamenu. Posle nedelju dana alvente pokusala sam da izvrsim samoubistvo, popila sam odjednom celu kutiju. Moji psihijatri smatraju da se to dogodilo zbog pomenute alvente, mada nista nije sigurno. Samo savetujem oprez!

    • Unapred hvala!!! Ja sam dvanaesto godisnji decak osecam strah, mnogo sam nervozan nemam kontrolu nad sebe, brzo se iznerviram, odradio sam hormon renin koji je za uzrast od 9 do 12 god najnormalniji 5, 9 a meni je 49, 0 i hormon aldosteron on je bio 9, 1 interesujeme da li je potrebna neka terapija ili se to samo stabilizuje. Hvala pozdrav!!!

    • Unapred hvala: ) marta meseca nisam prosto znala za sebe, osecala sam strah, bez volje, jednom recju kao vostana figura posetila sam psihijatra u nisu koji mi je prepisao: ampule: bensendin, eglonil, i klometol u vecernjim satima 10 dana. Posle toga sam otisla na kontrolu, i prepisao dr. Sledece lekove: seroxat od 20mg, propranolol od 40 mg, eglonil od 100 mg. Nakon te terapije stanje je bilo odlicno, posle toga pocinjem ponovo sa nekim mislima i strahom. Kako i na koji nacin ce se moje zdravlje odvijati u daljem toku mog zivota. Dal treba promeniti terapiju ili nastaviti istim tokom?. Hvala pozdrav: )

Ostavite komentar