1. Pitanje broj: #62511

    Poštovani prije par god su mi se pojavili prvi simptomi moje bolesti. Nakon svih pretraga (nalazi uredni) javila sam se psihoterapeutu koji mi je dao dijagnozu f41 te terapiju ksalol koju sam počela uzimati 18. 11. 2009. Ispočetka 0, 25mg x 3 te je povećao vremenom na 1, 00mg x 3. Uz ksalol sam počela piti i seroxsat 02. 02. 2010. Od prije mijesec dana bez obzira na lijekove stanje mi se počelo pogoršavati u smislu da imam grčenje tijela, kao kad imam groznicu pa mi se cijelo tijelo trese. I pojavila se jako velika nekotrolisana želja za slatkišima i to posebno u noćnim časovima. Tad mi je uz navedenu terapiju dao da pijem i propanolol 40mg 2 x 1. Tad sam ne želeći više ljekova odlučila potražiti savijet drugog doktora koji mi je rekao da moja dijagnoza je u stvari stres i promijenio mi je terapiju. Ksalol skroz izbacio (zbog njegove štetnosti u smislu navikavanja) , seroksat 40mg 1 x 1, te mi uveo antistres i lexsilium 3mg pp. Kod tog doktora sam bila u srijedu i od tad mi je jako loše. Imam vrtoglavice, pritisak u glavi, trzanje tijela. Osjećam se slabo i iscrpljeno, te ne mogu spavati. Molim vas da mi odgovorite da li je to uslijed promijene terapije i kako je moguće da su mi se ti simptomo javili dok sam bila na ljekovima? Te otkud ta potreba za slatkim i to grčenje i podrhtavanje cijelog tijela? Unaprijed vam hvala na odgovoru, poz. !

    Odgovoreno: 05. 06. 2010.
    • Poštovana,
      Smatram da je neophodno uraditi laboratoriju opstu sa glikemijom, jonogramom, hepatogramom, se, krvna slika. Takodje ukoliko je tako kako kazete obustaviti terapiju antidepresiva i sacekati uz naravno dalju procenu lekara kome se obracate kako dalje. Nisam u stanju da iz ove pozicije imam procenu o cemu se radi, na zalost.


      dr d. Krasic
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #62511

    • Od seroxata se javlja potreba za jelom, a ovo sto imate je kontraindikacija to ste mogli pročitati u uputstvu za korišćenje seroxata. Iz licnog iskustva 20mg ujutru 3x1. 5mg lex. Izvinjavam se poštovanoj dr. Samo sam htjela da podijelim iskustvo

    • Ja sam isto uzimala antidepresive, medjutim nisam jela slatkise vec jabuke, u nenormalno velikim kolicinama 2kg na dan. Nisam nikad pomislila da je od toga, ali ima smisla jer vise ne pijem nikakve lekove i uopste ne jedem jabuke, jer ih inace ne volim.

Ostavite komentar