1. Pitanje broj: #60511

    Dobro veče. Imam 19 godina. Već godinama patim od istog problema, ali mi niko ne veruje. Prošao sam rat u hrvatskoj, kad sam imao 3 godine, i mislim da je to ostavilo posledicu na mene. Molim vas da mi kažete da li mi ima pomoći, da li da se javim lekaru? I recite molim vas šta mislite da mi je. Ovako se osećam: od detinjstva imam nesanice. Nikad se u životu nisam odmorio, naspavao. Legnem da spavam i vidim anđele, nekad đavole, nekad samo svetla, kao lampe ispred mene, nekad leptire. Krenem da dotaknem anđele, ali oni nisu tu, iako ih vidim. To se događa skoro svako veče. Često i preko dana čujem dozivanje mog imena, buku, vrisku, smejanje, plač, osvrnem se ali nema nikoga, ali ja čujem!! Kad ovo nekome kažem, kažu da izmišljam. Niko mi ne veruje. Takođe, nemam telefon, ni facebook profil. Nemam nijednog prijatelja. Jako se bojim ljudi. Znam da me svi mrze, da žele da mi naude. Ne želim da sam blizu nijednog čoveka. Užasno se bojim policije, oni me progone, i hoće da me zatvore. Kad god pogledam kroz prozor, njihova kola tuda prolaze. . . Nikada nisam bio u vezi ni sa kim. Nemam takve potrebe. Ceo život sam prazan, tužan, ne znam šta znači sreća! Moje misli me ubijaju. . . Želim da umrem. Često moje misli lete sa jedne na drugu. Ne mogu lako sklopiti misli u glavi. Ono što me najviše plaši je to da već pola godine gubim pamćenje. Ne mogu se setiti šta sam uradio i rekao. . . Osećam se izgubljeno. Ima toliko toga još. . . Molim vas pomozite mi odgovorom vašim. Kažite šta mi je, i ima li mi pomoći? Unapred hvala.

    Odgovoreno: 07. 05. 2010.
    • Poštovani,
      Naravno da ima pomoci i da se moze sve resiti! Takodje, ovim putem osim usmerenja vam ja ne mogu mnogo pomoci. Neophodno je uraditi potpunu dijagnostiku i definitivno znati o cemu se radi. Patite mnogo, ne spavate, mucite se i odlazete izlecenje neodlaskom lekaru. Potrebno je da odete psihijatru. Ukoliko ste u mogucnosti mozete doci na pregled.

      dr d. Krasic
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #60511

    • Hvala vam doktorko mnogo, na odvojenom veremenu za mene. I što ste mi dali nadu. Veliki pozdrav!

    • Mnogo vam hvala na odvojenom vremenu za mene. Poslušaću vas i otići kod psihijatra što pre. Hvala vam još jednom doktorko dragana. Pozdrav

Ostavite komentar