1. Pitanje broj: #50040

    Uvazena dr. Krasic, imam 33 godine i bolujem od agorofobije, a samim tim i od panicnog straha. Isla sam na psiho-terapije i jedino sto mi je pomoglo su ljekovi-anafranil i zaxan u kombinaciji. Pila sam po jednu tabletu anafranila i zaxana od 0. 25 ujutro i isto tako uvece. Sada sam sama pokusala da smanjim za bar pola tablete, pa sam vecernju dozu smanjila na pola zaxana od 0. 25 i pola tablete anafranila. Ujutro pijem cijele. Osjecam grceve u nogama, malaksalost, pospanost i nervozu, povracanje. Da li da se ponovo vratim na staru terapiju ili da izdrzim da ovi simptomi podju, ako su uopste izazvani smanjenjem doze ljekova? Unaprijed se zahvaljujem na pomoci. Napominjem da mi je tablete prepisao psihijatar, koji se zalost, odselio, a sama sam odlucila da smanjim dozu ljekova. Pijem ih vec 5 godina.

    Odgovoreno: 14. 01. 2010.

Ostavite komentar