1. Pitanje broj: #48047

    Postovani, nadam se da postoji strucnjak u nasoj zemlji po pitanju socijalne fobije koji bi mogao da nam pomogne. Naime, iz novog sada smo i moja supruga se jako dugo bori sa socijalnom fobijom a do sada je posetila mnogo psihologa i psihijatara te nekoliko psihoterapeuta ali sa vrlo malo uspeha. Vecina psihologa joj je priznalo da zna maltene vise od njih o tom problemu, psihijatri samo lekove propisuju. Molim vas da nas uputite na osobu koja se specijalizovala za resavanje socijalnih fobija. Zahvalni d&d

    Odgovoreno: 11. 12. 2009.
    • Poštovani,
      Nije mi poznato da se neko usko specijalizovao za problem socijalne fobije, sto i ne postoji kao uza specijalnost. Ali sam sigurna da adekvatna psihoterapija, kognitivno-bihevioralna ili psihodinamska moze dati dobre rezultate. Na zalost, traje duze, jer i problem nije nastao u jednom trenutku. Puno strpljenja, upornosti i podrske je neophodno. Cesto se simptomatologija i ponavlja, ali je moguce postici funkcionalnost i adekvatnost!

      dr d. Krasic
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #48047

    • Ja sam iz trstenika kod krusevca, lecim se od depresije vec 5 meseci. Sve je pocelo kada mi je pred spavanje pao pritisak i ja sam se tada uplasila da ce mi se nesto desiti i od tada imam neprekidne misli da ce mi se nesto desiti i konstantan strah. Polako mi je bivalo bolje jer sam pila lorazepam, rivotril i cipraleks. Lekovi su se smanjivali ali meni je i dalje ostao taj strah koji je u stvari i glavni problem i mislim da ga necu resiti uzimanjem lekova a u mom gradu nema psihoterapeuta te vas molim da mi preporucite nekog iz krusevca ili vrnjacke banje. Pomozite!!!

Ostavite komentar