1. Pitanje broj: #40194

    Postovana, tri meseca imam napade panike sa svim simptomima koje ih prate. Postavljena mi je dijagnoza anskioznost. Ucestali napadi su se javili nakon poremecaja stitne zlezde. Medjutim posto sam dosta sklona strahovima (i od ranije) i preteranoj brizi nisam prepoznala prave simpome ove bolesti. Uz analizu sam shvatila da je anskiozno stanje kod mene prisutno vec nekoliko godina medjutim nisam mu pridavala znacaj sve do sada. Od osobe koja je pratila decu i ucestvovala u njihovom zivotu, vodila firmu i imala vremena za prijatelje pretvorila sam se samotnjaka zatvorenog u kucu. Kada sam uvidela problem potrazila sam pomoc psihijatra koji mi je prepisao lexaurin 1, 5 mg ujutro i uvece. Posto mi se napetost smanjila ali je i dalje bila prisutna toliko da me je okupirala promenjena mi je terapija ujutro i uvece o. 25 ksanaks. Ksanaks je jako lose uticao na mene pa je izbacen tako da sam se vratila na lexaurnin od 1. 5 mg dva puta na dan. Posto imam i strahove od lekova pitala sam za nuzpojave i pojavu zavisnosti ali mi je receno da lexaurin moze da se pije i 50 godina. Interesuje me dali je ovo istina i dali ja imam pravu terapiju. Uz lekove sam na svoju inicijativu krenula i kod psihologa. Stanje je pocelo da se popravlja medjutim ne tako brzo kako sam ja ocekivala pa me to jos dodatno demoralise. Jednostavno tesko mi je da prihvatim ovo stanje a sa druge strane nemam snage da kazem ma bas me briga ja idem pa neka me uhvati panika. Unapred vam hvala na odgovoru.

    Odgovoreno: 27. 09. 2009.
    • Poštovana,
      Ne slazem se sa vasim lecenjem, niti sa misljenjem da nema navike, i da se "moze uzimati 50 godina". Neophodno je da se konsultujete se psihijatrom oko izmene terapije i ukljucenja psihoterapije. . Ako ste iz nisa ili okoline mozete se javiti, aako to nije moguce dogovorite se sa psihijatrom oko ukljucenja antidepresiva, koji su vam neophodni, a ne dovode do zavisnosti

      dr d. Krasic
      Pozdrav

Ostavite komentar