1. Pitanje broj: #36535

    Poštovana doktorka,
    Molim za ogovor na pitanje - godinama u mislima sebe zlostavljam, konkretno - kao neki muškarac me muči, siluje, a neko drugi me spasava, ili se dotični izvinjava, i tako stalno. Ponekad baš uživam u tome a znam da je to bolesno. Šta nije u redu sa mnom? Zašto to radim?
    Hvala na odgovoru!

    Odgovoreno: 17. 08. 2009.
    • Poštovana,
      Ako je to nešto što ometa Vašu funkcionalnost, kao i afektivni život, neophodno je da se obratite psihijatru pa i ako ne ometa. Psihoterapija je u ovom slučaju neophodna.
      dr D. Krasić. Pozdrav

Komentari na pitanje: #36535

    • Smatram da previše olako i sveznalački "presuđujete" da li je neko bolestan ili ne, jer se radi o veoma raširenoj pojavi, pogotovo kada su fantazije u pitanju. Ne vidim nikakvo patološko ponašanje u opisu gospođe zbog čega bi odmah bila dijagnostikovana kao "pacijent" kome je lečenje neophodno?! Ljudi mogu o svačemu da maštaju, pogotovo ako im je život neispunjen, pri tome osećaju zadovoljstvo i ne čine ništa što bi nanelo štetu njima ili njihovoj okolini, čemu onda odmah etiketa i presuda? Čitajući i druge Vaše odgovore, nalazim "olakih" presuda u odgovorima, a malo pomoći koja se od Vas očekuje.

Ostavite komentar