1. Pitanje broj: #36372

  Poštovana dr,
  Od 2002 godine do pre mesec dana pio sam ksalol 0,25mg i vitamine grupe b. Pre od prilike mesec dana iz čista mira moje stanje se naglo pogoršalo. Po savetu mog psihijatra počeo sa da uzimam xanax sr 0,5 mg i remotiv 250 mg ( prirodni antidepresiv) koji ga još uvek nema na našem tržištu jer ga pravi evo-farm švajcarska. Moram da napomenem da je moja dijagnoza bila anksioznost i da sam ksalol 0,25 mg pio po dve tablete dnevno a nekad i manje po potrebi. Sadašnja dijagnoza je anksiozno-depresivno stanje. Interesuje me da li se dužom upotrebom ksalola može izazvati depresija (pošto nisam bio duže vreme na kontroli jer nije imalo potrebe) i koliko traje lečenje depresije pošto je imam u blažem obliku.
  Hvala unapred.

  Odgovoreno: 15. 08. 2009.
  • Poštovani,
   Dugotrajna upotreba ksalola može dovesti do zavisnosti, što znači do potrebe za stalnim povećanjem doze, samim tim do neraspoloženja, uznemirenosti. Lečenje depresije traje najmanje tri meseca, a koliko će biti ponaosob kod određenog pacijenta je vrlo individualno i zavisi od više faktora (sa psihoterapijom ili ne, redovnim kontrolama ili ne itd.)
   dr D. Krasić. Pozdrav.

Komentari na pitanje: #36372

  • Postovani doktore ja vec 5-6 godina pijem ksalol i seroxat i pre nekoliko meseci naglo mi je losije ponekad neznam gde sam i sta sam i trne mi celo telo. Nemam knizicu i interesuje me kako mozete da mi pomognete. Moj broj je 0621678044

Ostavite komentar