1. Pitanje broj: #35085

    Poštovana,
    Moj problem i dijagnoza su depresija i anksioznost. Već godinu dana sam na sedativima i antidepresivima, u početku sam 8 meseci pila Flunirin 20mg, i Demetrin, zatim mi doktor promenio na Seroxat 20 i Bromazepam 1,5mg. Trebala sam da se skinem sa lekova ali kad god smanjim dozu kao što je lekar prepisao, meni se jave opet početni simptomi poput: vrtoglavice, zamućen vid, nestabilnost pri hodu. Ne znam kako da se skinem sa lekova a da se simptomi početni ne jave?
    Mice. Hvala unapred.

    Odgovoreno: 09. 08. 2009.
    • Poštovana,
      Skidanje sa seroxata mora biti postepeno, po četvrt na nedelju dana ili dve. Uspećete, budite samo strpljivi, ne bojite se života bez lekova, posle toliko vremena uzimanja antidepresiva, depresivni sigurno niste.
      dr D. Krasić. Pozdrav

Komentari na pitanje: #35085

    • Poštovani, tri godine pijem antidepresiv Paroksetin. Prvih godinu dana sam pila jednu tabletu (20mg) ujutru, u kombinaciji sa dve tablete Buspirona. Onda sam godinu i po dana pila ujutru polovinu tablete (10mg). Međutim, ove godine u aprilu mi se desilo da sam počela da vidim zamagljeno na levo oko. Nisam povezala sa paroksetinom, otišla sam kod oftamologa i on je utvrdio da su mi oči zdrave. Onda sam imala strašnu situaciju zbog koje sam sa pola tablete, prešla na celu. Kada sam prešla na celu tabletu, moj vid se poboljšao preko noći. Nažalost, jedna tableta nije uspela da mi pomogne, te mi je lekar rekao da povećam na dva leka, jedan ujutru Paroksetin, i jedan uveče. Stanje mi se stabilizovalo, ali pre dve nedelje sam se probudila sa užasno zamagljenim vidom na desnom oku. Prvih nedelju dana je bilo strašno, a onda je krenulo da se poboljšava. Sada je prošlo tačno dve nedelje, a moj vid se nije vratio. Mnogo je bolji nego što je bio pre deset dana, ali i dalje mi je zamagljeno. Moj doktor mi je rekao da sačekam nedelju do dve dana, da posmatram situaciju. Rekao mi je da smanjim dozu, ali mene brine da smanjim dozu...ne znam šta da radim. Uz sve to, ja sam u Kini, te mi je malo teža komunikacija sa lekarima.

Ostavite komentar