1. Pitanje broj: #33545

  Da li mi možete reći za koju bolest su vezani sledeći simptomi - osećanje nesigurnosti, manje vrednosti, nedostatak samopouzdanja, brza i nagla promena raspoloženja (nekada i bez razloga), zatvorenost, socijalna povučenost, nemogućnost održavanja kontakata naročito sa osobama koje su licemerne, loše, zle, zavidne, pa iz tog razloga ne pronalaženje osobe koja bi mogla pružiti paznju, razumevanje, savet, pomoć, depresija, preterana osetljivost, gubljenje volje, nesposobnost uživanja, radovanja, osećaja zadovoljstva, ne prihvatanje realnosti, reakcije sa velikim intezitetom kada se neko suprostavlja mom sopstvenom mišljenju, čvrsto zastupanje neke ideje ili uverenja iako sam svesna da je suprotna realnosti, simulacija bolesti radi dobijanja pažnje od drugih ljudi, često ne prihvatanje istine i teranje inata, intenzivan osećaj besa zbog nepravednosti, distanciranje od društva, "ideja odnosa" da sve što se dešava i što neko uradi se odnosi lično na nas same. Molim vas da mi odgovorite, jer verujem da će mi to biti od velike pomoći i molim vas da mi napišete način da se sve ovo reši ili izleči.
  Unapred se zahvaljujem, pozdrav,
  Marija

  Odgovoreno: 10. 07. 2009.
  • Poštovana,
   s jedne strane povredljivi i osetljivi, stoga skloni povlačenju i socijalnim strahovima, a sa druge ratoborni i agresivni u odbrani svojih stavova, ma i ne bili ispravni. Imate velliku potrebu da budete uvaženi i glavni, i to očekujete da dođe samo po sebi. Međutim kako se to nedešava ljuti ste, ne pokušavajući u jačini svojih emocija da pronađete neko drugo rešenje nego što je isključivost, izolacija, negacija i interpretacija. Problem ćete ponekad rešiti ali privremeno. Ukoliko ne nađete adekvatnije manevrisan je u situacijama koje zahtevaju dodatne napore i ne radite na sebi, posebno uz stručnu pomoć, može se desiti depresija, i potpuna nefunkcionalnost
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #33545

  • Prvo želim da vam se zahvalim na odgovoru i da vas pitam šta mi konkretno predlažete da učinim kako bih rešila taj problem?

Ostavite komentar