1. Pitanje broj: #32839

    Pozdrav.
    Imam dijagnozu f 40, poremećaj ankcioznosti i agorafobije. Imam dete od 9 meseci. Pre 4 meseca sam prvi put počela da pijem cipraleks i ksalol i bila sam savršeno. Okolina je bila u čudu, ali pre mesec i po sam saznala da sam u drugom stanju i naravno, odmah prekinula sa svim. Nemam strahove, za sada, ni panike ali se jako loše osećam, bezvoljno, mučno, sam sa detetomdo 4 popodne, ne mogu da se pomerim, masa i svetlo me jako iritiraju, sve po starom. Imate li savet neki?
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 01. 07. 2009.
    • Poštovani,
      hoćete li održati trudnoću ili ne? Nagli prekid leka nije bio preporučljiv. Najbolje bi bilo da donesete odluku, ili ako jeste, konsultujte ginekologa i vašeg psihijatra oko dalje terapije. Smatram da bi najbolja bila psihoterapija.
      Pozdrav.

Komentari na pitanje: #32839

    • Da, trudnocu sam zadrzala, o necem drugom nisam ni pomislila. Lek sam prekinula tako sto mi je neuropsihijatar rekao da dva dana pijem po pola tablete cipraleksa i po pola ksalola dva dana, i tada sam prestala, to je polovina doze od one koje sam do tada pila. Inace 20og mi je bila poslednja menstruacija, a 16 juna sam uradila test koji je bio pozitivan, odmah pozvala lekara i posle dva dana prekinula sa lekovima. Recite mi da li predlazete da radim genetiku, posto moj lekar nije za to, kaze da ako dabl bude u redu nema potrebe. Tesko da mogu priustiti odlaske kod psihijatra, i puno se osecam bolje i jace psihicki nego sa prvim detetom, samo me mucnine lome ovih dana. Izvinite na opsirnosti ali puno mi treba pomoc. Hvala.

Ostavite komentar