1. Pitanje broj: #32585

    Poštovana!
    Imam dijagnozu psychosis acuta f 23.3. Interesuje me šta to znači i koja je to ustvari dijagnoza. Znam samo da je upitanju oblik psihoze. Molim da mi što je pre moguće odgovorite na imejl.
    Unapred hvala!

    Odgovoreno: 29. 06. 2009.
    • Poštovani,
      Ova diojagnoza označava psihozu akutnog tipa koja se javlja prvi put, bez govorenja o njenoj daljoj prognezi u smislu, da li će se ponoviti ili ne. Znači označava psihozu sa odgovarajućim terapijskim tretiranjem, ali ne i procesnu psihozu.
      Dr D. Krasić. Pozdrav

Komentari na pitanje: #32585

    • Sestri mi je dijagnosticirana psihoza 23. 3 sad je u bolnici vezana. Od tableta risete i neznam jos koje dobiva je usporena i ne moze govoriti. To vec traje sedmicu dana. Koliko treba da se stanje ne popravi i da li postoji potpuni oporavak? Prije dvije godine imala je halucinacije i bila agresivna ali je nakon godinu dana bila bolje dok nije prestala pit terapiju jer se osijecala dobro i imala zelju da radi. Sad se sve opet ponovilo. Prije bolnice je bila hiperaktivna i govorila je svasta cas dobre volje cas agresivna. Neznamo sto napraviti ona ima tek 19 godina. Da li joj ima spasa? I da li to moze biti genetski iako nemamo saznanja da je netko u blizoj familiji to imao

    • I meni je postavljena ta dijagnoza prije godinu i pol dana, neznam ni ja šta točno znači jer kada dođeš kod psihijatra, ne govori o čemu se točno radi nego samo prepisiva tablete, valjda su to neka prolazna stanja, koja moraju proći, a ne znaju ni oni kada i kako.

Ostavite komentar