1. Pitanje broj: #31027

    Draga doktorko,
    nekoliko puta sam vam se javljala i bila sam zadovoljna vašim odgovorima ali moram i ovo da vas pitam. Bila sa na terapiji 2 meseca Rivotril 3x1/4 zbog anksioznosti. Pošto sam čula da je to lek zavisnosti odlučila sam da se skidam sa njega. Lekar mi je dao sledeću šemu: nedelju dana 2x1/4 Rivotril i 3x1 Bensedin, zatim druga nedelja 1x1/4 Rivotril i3x1 Bensedin od 2mg i treća nedelja na svaki drugi dan Rivotril i 3x1 Bensedin. Posle prekinuti taj Rivotril a nadalje nastaviti Bensedin 3x1/4. Ja sam u drugoj nedelji skidanja i sad nastaje problem. Uhvatila me mala panika zato što mi predstoji neki put u inostranstvo. Zvala sam doktora i on mi je rekao da se vratim na Rivotril a da ukinem Bensedin. Ja sa danas popila popodnevnu dozu Rivotrila i meni je jako zašuštalo u usima i vrtelo mi se u glavi, stanje mi je bilo kao pijano. Bensedin mi daje malo raspoliženje ali kratko traje a Rivotril mi ne daje raspoloženje samo me smiruje. Molim za vas savet šta sad da radim. Da li je moguće da od Rivotrila šušti u usima? Inače imam problema sa sluhom.
    Hvala
    Odgovorite mi što pre

    Odgovoreno: 09. 06. 2009.
    • Poštovana,
      moram da priznam da se ne slažem sa ovim načinom odvikavanja. Ali, ako ste počeli sa tim ne dopada mi se ponovno vraćanje na lek. Šta znaci odviknuti se sa jednog leka, a navikavati se na drugi? Žao mi je, ne znam na koju temu smo do sada komunicirale, ali ukoliko niste ništa osim sedativa pili, javite se ponovo da se dogovorimo.
      Dr Dragana Krasić
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #31027

    • Imam dosta iskustva sto se tice rivotrila. . Ne postaje se zavisnik o njih. . Vec u svojoj glavi ste stavili taj, zid misleci da ste zavisnik. Setite se sve krece iz glave.

    • Imam dosta iskustva sto se tice rivotrila. . Ne postaje se zavisnik o njih. . Vec u svojoj glavi ste stavili taj, zid misleci da ste zavisnik. Setite se sve krece iz glave.

Ostavite komentar