1. Pitanje broj: #30642

    Poštovana,
    Pijem bromazepam 1.5 mg dva puta dnevno već 5 god. Inače dg anksioznost. Nisam izlečila anksioznost a niti mi lek pomaže. Htela bi prestati da ga pijem ali kad ne popijem lek osećam strašnu vrtoglavicu i dodatno bolove. Nikada nisam pila jaču dozu, mislim da sam se navikla na njega. Kako prestati da ga pijem a da ne osećam potrebu za njim, i da li je tačno da on može biti pokretač anksioznog stanja i da sve tegobe koje trpim upravo proizilaze od njega. Bromazepam mi je prepisao doktor psihijatar ali nažalost tada u to vreme nisam bila dovoljno informisana šta je anksioznost pa sam i pristala na tu terapiju. U tim teškim trenucima taj lek mi je bio samo način da se izlečim iz tog začaranog kruga i nada mada sad vidim da nisam ništa sa njim postigla. Taj doktor nije imao drugi lek u tom vremenu tako da ni ja nisam znala šta je potrebno da bih sebi pomogla. Verovala sam da taj lek leči, međutim ne. Kada sam počela da ga pijem bila sam u anksioznom stanju da bih došla do depresije i još jačih telesnih simptoma koji me sprečavaju da radim. Pitanje je kako prestati biti zavisnik.
    Pozdrav

    Odgovoreno: 07. 06. 2009.
    • Poštovani,
      potrebna je odluka i želja da se nešto uradi. Posle toga nije lako, ali se može i uspeva. Možete početi sa postepenim smanjivanjem doze i javiti se psihijatru koji će više čuti o svemu što postoji kod vas, pa ćete zajedno preraditi problem i naći rešenje
      Pozdrav dr Dragana Krasić

Komentari na pitanje: #30642

    • Koliko je meni poznato, a prilicno jeste, bromazepam ne izaziva zavisnost. On ima neke druge nus pojave ali zavisnost nije jedna od njih.

Ostavite komentar