1. Pitanje broj: #28163

    Poštovana,
    Pila sam seroksat 7 meseci, sad pijem rivotril 2mg ujutro i naveče 1 četvrtinu, i lorazepam 2,5mg samo naveče 1 polovinu. Seroksat ne pijem zadnjih 5 meseci. Ali moj problem je, od kad sam počela da pijem sve te lekove ne mogu da doživim orgazam. Moja doktorica mi je rekla da kad prestanem piti seroksat da će biti sve uredu, ali nije. Molim vas kažite mi vaše mišljenj, da li je to od lekova ili možda nest drugo i kom dr da se obratim. Imam 40 godina.
    Hvala.

    Odgovoreno: 06. 05. 2009.
    • Poštovana,
      ne smtram da je od lekova. Antidepresivi mogu u periodu uzimanja da uvedu u takav problem, ali nakon prestanka uspostavlja se ranija funkcija. U svakom slučaju smatram da anksiolitike koje pijete u večernjim satima nisu dobro rešenje i smatram da njihova kombinacija takođe nije dobra. Razmislite šta se još dešava sa vama i u vašem životu, psihoterapija je bolje rešenje.
      Srdačno dr Dragana Krasić

    • Imim 29 godina i pijem seroksat vec 9 meseci ujutru i rivotril pola tablete. Imala sam zadnjih 5 godina velikih stresova i onda sam prosle godine dosla u situaciju da nesmem da izadjem iz kuce. Sada se osecam bolje ali me interesuje da li i kako mogu da prestanem da pijem ove lekove? Postovanje!

    • Oko orgazma a i uopste nisam bas kompetentan ali po mom iskustvu koje nije malo jer sam i sam imao problema jedino te molim, molim i molim da nepijes loram ili lorazepam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je super lijek koji pomaze ali stvara taku ovisnost da je uzas!!!!!!! Za sam orgazam mislim da nema veze sa lijekovima i da ne trebas da ides kod psihijatra nego da se savjetujes sa psihologom. U nadi da ces ovo procitati veliki pozdrav.

    • Imam 30 godini pijam seroksat veke 6 godini. 2 pati pravam prekini. Prviot pat piev 2 godini so prekin od 4 meseci i pak se vrativ na nego. Vtoriot pat piev 3 god i so prekin od 1 mesec i povtorno se vrakam na seroksat sega pijam veke 6 meseci sum podobra no nikogas ne sum onaa sto bev. Dali nekogas ke ima sansi da bidam povtorno onaa starat licnost i dali moze da pijam mnogu vreme seroksat a da ne predizvika nekoi drugi bolesti. Imace imam panika i depresija. Tocno veke 8 godini. Najubavite godini gi pominav vo macnina. Sega sum podobro no ne sum sigurna deka ke mozam bez lek. Pijam heleks od 0. 25 3x1 i seroksat od 20 mg. Ve molam na odgovor. Dali nekoj ima slicen vakov problem. I dali moze da se lekuvam pogresno. Bidejki nemozam da ozdravam. Inaku imam i astma od samoto pojavuvanje na depresijata. Za nea primam sprejovi za alergija i sum stabilna. Pozdrav od makedonija

Ostavite komentar