1. Pitanje broj: #22992

    Neverovatan strah od vetra. Ne od drugih pojava koje su povezane sa tim, samo od vetra. Strah koji opseda i remeti život.
    Hvala

    Odgovoreno: 26. 02. 2009.
    • Poštovana,
      moram Vam priznati da se nisam sretala sa takvim strahom. To je sigurno vrlo neprijatno, ali , naravno, kao i sve vrste fobija. Leči se na sličan način kao i ostale, ali se morate javiti lekaru psihijatru. U protivnom siromašićete svoj život i mučiti raznim reakcijama izbegavanja i izolacije, koje se mogu komplikovati i depresijom.
       Srdačno  Dr Dragana Krasić

Komentari na pitanje: #22992

    • Imam fobiju od vetra. Opsednuta sam vremenskom prognozom. Kada pocne da duva meni se jako slosi, srce mi ubrzano radi, pocnem da se tresem itd. Ako je neko imao ovaj strah i oslobodio ga se neka napise u komentaru kako je to uspeo. Mnogo bi mi znacilo. Unapred hvala.

    • Ja takodje imam simptome slične strahu. Na primer, pojačano lupanje srca, kratak dah i osečaj slabosti ili blago gubljenja oslonca (cak i kada sam u ztovrenom prostoru). To je više osećaj užasa od samog zvuka nego ideje da sam u opasnosti. Na sreću javlja se samo kad duva košava, što je par puta godisnje.

    • Takođe imam jeziv strah od vetra, parališe me bukvalno ne mogu da se pomeram ne mogu da razmišljam, puštam muziku samo da ne čujem taj fijuk, toliko me izluđuje, ne znam šta da radim.

    • Takodje imam strah od vetra. Znam uzrok-veliki stres usled jednog orkanskog vetra. U početku je to bilo samo u odredjenim situacijama ali cini mi se da se sada otrze kontroli. Stavise, pre nekoliko dana su mi se javile i suicidne misli. Jako je duvalo, cak i satima po prestanku cula sam fijukanje. Da li mi je potrebna terapija? Sramota me je da bilo kome priznam sta osecam.

    • I ja imam strah od vetra, olujnog. Znam uzrok ali ga se ne mogu osloboditi

    • Imam fobiju od vetra ne zato što jako duva nego zato što mi prlja boris subotica

Ostavite komentar