1. Pitanje broj: #20989

    Poštovana,
    mislim da imam problem u vezi zavisnosti od masturbacije. Radim to već dosta dugo i često i smatram da treba da prestanem i da pokušam da prevazidjem barijeru u vezi stidljivosti oko prilaženja devojkama, a smatram da je odsustvo masturbacije početak a za tako nešto jer nastavak toga samo odlaže problem. Pomozite mi da se rešim ove bespotrebne navike, možda nekim preparatima za smanjenje polnih nagona itd.
     Hvala unapred, Petar

    Odgovoreno: 09. 02. 2009.
    • Postovani,masturbacija nije patoloski vid zadovoljenja.Uklopljena u zivot i u nedostatku partnera pomaze razresenju unutrasnje napetosti jer seksualni nagon je urodjeni nagon,protiv koga je borba osudjena na neuspeh.Vasu nesigurnost i stidljivost ne bi trebalo da povezujete sa tim.Upravo bi na tome trebalo poraditi ojacati samopouzdanje i samopostovanje. Srdacno Dr Dragana Krasic

Komentari na pitanje: #20989

    • Poštovana imam jedan veliki problem i došao sam do zaključka da je za to krivo prekomerno mastrubiranje. U nedelji dana sigurno pet puta a nekada i do 2-3 puta na dan tako da sada imam problem sa potencijom. Više od dve godine nisam imao devojku, pre nešto više od 4 meseca dam upoznao devojku ali od tada pa do dana danas probamo da imamo seks ali ne ide nikako pa čak ni oralno kada me zadovoljava ne pomaže.: (često kada ustanem ujutru imam erakciju. Pokušao sad i da kada gledam prono filmove doživim doličnu erakciju ali dok dođem do kupatila i da završim posao on padne. Potreban mi je vaša pomoćć. Unapred hvala!

Ostavite komentar