1. Pitanje broj: #19708

    Poštovana,
    moja dijagnoza je Sy depressivum-F32.0 Koristim lekove koje sam dobila i to : Th.Flunirin caps 20mg 1 ujutru , Lorazepam tbl. 2,5mg 0. 1/4, 1 / plus 1/4 pp , uz to idem na kognitivne psihoterapije. Zadnji nalaz koji sam imala od mog psihijatra je bio 10.01.2009 i on glasi : Promenljivog raspoloženja, shodno spoljnim okolnostima i životnim dilemama. Subdepresivna, uvidjavnija. Koristi adaptabilnije mehanizme odbrane.
    Moje pitanje je: imam drastične oscilacije od velikog neraspoloženja do velikog raspoloženja, uz to povremene glavobolje, koje nisu onog klasičnog tipa, nego više liči na pritisak u glavi. Imam i jaku želju za ozdravljenjem, a ne znam kako to da prevazidjem. Da li je OVA terapija adekvatna i koliko će to lečenje vremenski da potraje? Imate li još neki savet?
    Unapred hvala na odgovoru.

    Odgovoreno: 20. 01. 2009.
    • Postovana,Vasa jaka volja za zivotom je garancija da ste na putu izlecenja.Sigurno je da zivot podrazumeva dinamiku u svemu pa i u raspolozenju,pa posledicno tome i u ponasanju.Svako ima takve oscilacije,koje zavise od spoljnoh okolnosti,a cesto i od onih koje jasno ne sagledavamo,a koje su pokrenute slucajnostima naizgled.Naizgled jer upravo su to negde pokretaci promena.Hormonska zbivanja takodje uticu na emotivno stanje.Razmislite uvek,ne predajte se odmah bujici,ili osecajte drugacije kad krenu da Vas more misli.Flunirin je dobar lek,ali Lorazepam brzo dovodi do navikavanja te savetujem sto pre prestanak uzimanja. Srdacno Dr dragana Krasic

Komentari na pitanje: #19708

    • jasna djukic 21. 10. 2010.

      Draga doktorka htela bih jedan savet od vas i vase misljenje u vezi moje dijagnoze i sta bi ste mi propurucili; vec duze vreme pijem egnonil 50mg; rivotril 2mg; ksalol 1 mg; te lekove sam koristila ali opste mi ne pomazu osecam uznemirenost narocito ujutru; vrucinu u grudima; osecaj lupanja; malaksanost; spavam dobro i jos sto me najvise brine nemam volju za rad. Htela bih vase misljenje unapred zahvalana jasna djukic. . . .

Ostavite komentar