1. Pitanje broj: #19436

    Poštovana dr,
    u trećem mesecu sam trudnoće i pre trudnoće sam se lečila od anksioznosti i paničnih poromećaja. Od trenutka kada sam sazala da sam trudna anksioznost je javila u pojačanoj meri koju prati stanje straha, hipohondrije, crnih misli o budućnosti o tome da neću izdržati celu trudnoću, jer ću da izgubim kontrolu odnosno javlja mi se strah od ludila. Idem redovno kod psihijatra kojeg mi je preporučio ginekolog pijem bromazepam ujutru i uveče 1,5 mg, pre trudnoće sam pila rivotril.
    Zanima me da li u toku trudnoće može da se dolazi u Niš na nek vrstu razgovora sa Vama odnosno na neku terapiju vežbanja savladjivanja strahova i panike, jer sam uplašena a o porodjaju da ne pričam, zbog straha ću morati da pitam da se poradjam carskim jer samo kad pomislim na porodjaj mogu da se ugušim od panike. Imam i druge prateće simptome slabo izlazim iz kuće da mi se nešto ne desi, ne smem sebe ni da zamislim sa velikim stomakom jer samo vidim sliku kako sam uplašena u budućnosti i još nemam osećaj sreće za bebu.
    Zanima me i da li je u toku trudnoće potrebna terapija antidepresivima mada ih pre nikad nisam pila i kako da pomognem sebi da mi trudnoća kao i svakoj ženi bude nešto lepo a ne samo da je pamtim po strahovima. Pisala sam i pre, ali nisam lepo obrazložila problem.
    hvala

    Odgovoreno: 20. 01. 2009.
    • Postovana,posto biste mogli da dodjete u Nis,to bi bilo najidealnije.Najbolje bi bilo da se vidimo i krenemo sa tretmanom i to sto pre,da biste uzivali u bebi koja to zasluzuje kao i Vi.Porodjaj moze da se izvede bezbolnim putem,dogovoricete se sa ginekologom,nema rizika.Vei rizik je Carski,te ne brinite za sve postoji resenje.Mozete se javiti na telefon o6416228o6, Srdacno Dr Dragana Krasic

Ostavite komentar