1. Pitanje broj: #18300

    Zdravo,
    Moja mama boluje od depresije dugi niz godina još kad je mene rodila pre 25god. (post porodilna depresija) tokom vremena se izlečila i bila je dobro, pa ne znam tačno, ali oko 10 god bez ikakve terapije. Posle toga se sve vratilo i počela je sa terapijom, ali je meni bila dobra samo što eto pošto živim u drugom gradu pričala da joj je malo teško do oko 2h popodne, ali zadnjih 2 meseca nekako je mnogo opala koncentracija, retko se desi, ali nekad ne može da te shvati neko pitanje, teško prati razgovore i odjednom se ubaci neinformirana o tome, ali mene što najviše zabrinjava je to što joj dođe da kaže nešto što nije se desilo npr: "ajde spremila sam se idemo li "a uopšte se nije dogovarala ni sa kim za izlazak ili uzmi palačinke za večeru, a u kući niko ih nije pravio, to se desi otprilike jednom dnevno, inače postoje periodi u toku dana kad je super intelegencija sve, a kad uzme lekove posle dva sata počinjem da primećujem mlitavost lika obešenost očiju i to traje oko 2-3sa. Do pre dva meseca toga nije bilo, bila je pospana ponekad, zaboravi nešto, ali ništa strašno, bila je koliko toliko vesela imala je više volje, a sada nekako ko da je to nestalo. Ja sumljam da ima veze sa novim lekom koji je počela da uzima baš oko 2 meseca, a to je RISPOLEPT INEKCIJE . Inače uzima Asentra 100mg, loram 2.5mg 3x1, mendileks 2mg i taj rispolept svake 2-ge nedelje.
    Šta mislite da li je to od lekova neka nus pojava? Strašno se brinem... molim Vas za odgovor..
    Hvala

    Odgovoreno: 05. 01. 2009.
    • Poštovana,
      Rispolept i asentra se ne smeju kombinovati, rispolept potencira serotoninsko dejstvo asentre. Morate se obratiti ordinirajućem psihijatru radi korekcije terapije.
      Srdačno,
      Dr Dragana Krasić

Komentari na pitanje: #18300

    • bibelal@yahoo.com 04. 11. 2010.

      Pocituvani, dali e mozno asentra da pokacuva krven pritisok? I dali moze da se pijat vo kombinacija so karvetrent i so holesta. I dali smee da odvreme na vreme da se kombinira i dijazepam? Odnapred blagodaram za odgovorot koj mi e mnogu vazen vo najskoro vreme.

Ostavite komentar