1. Pitanje broj: #18179

    Poštovana doktorka,
    imam veliki problem koji ne znam kako da riješim, prije tri i po godine bila sam trudna sa drugim dijetetom i pala sam na poslu u nesvijest. Poslije toga dobila sam strašan strah od kretanja medju ljude sama da mi se to ne bi ponovo desilo. Imam umišljenjene stvari kojih sam svijesna i od tog straha svakodnevnog dobila sam povišen i srčani pritisak.
    Molim Vas pomozite mi, ne mogu više ovako da živim, a ne znam kome da se obratim. Živim u jednom malom mjestu koji nema adekvatnog ljekara, jer meni je potrebna pomoć ljekara neuropsihijatra.
    Hvala unaprijed.

    Odgovoreno: 31. 12. 2008.
    • Poštovana,
      Imate problem paničnog poremećaja i straha od paničnog napada, koji Vas vodi u fobijska ponašanja koja su praćena izbegavanjem. Problem je u pogrešnom mišljenju katastrofičnog karaktera i simptomima u telu koji nastaju kao posledica straha. Ne dišite kod napada plitko i ubrzano, već duboko i deset udisaja - izdisaja u minuti. Krenite sa terapijom Tbl.Zoloft 50mg ujutru. Pije se najmanje tri meseca, ne deluje odmah, tek nakon dve nedelje. Nadam se da će te uspeti,
      Srećna Nova 2009,
      Srdačno, Dr Dragana Krasić

Ostavite komentar