1. Pitanje broj: #17919

  Imam brata koji ima 32 godine, već dve godine leči se se od neorganske psihoze f 29, ali od pre tri meseca boluje i od teške depresija f32.2. Od terapije prima moditen depo injekcije na dve nedleje, artane ujutru i uveče, rispolept ujutru i uveče, clozepin 1/4 uvece, efectin er 75 mg uveče, flormidal uveče, lorazepam tri puta dnevno. I dalje ima napade, povlači se u sebe, ne priča ni sa kim. Stalno razmišlja o smrti. Sprečili smo ga da izvrši samoubistvo. Vodili kod psihologa koji je doneo zaključak - Visoko depresivan suicidan, psihotičan, paranoičan i asocijalan.
  Ono što mene interesuje, a od njegov psihijatra ne dobijamo odgovor je predložena hospitalizaciji u Lazi Lazareviću može li uroditi plodim i da li on, kao trgovac na bolovanju već 6 meseci i u ovakvom stanju, kada ni samog sebe ne prepoznaje može očekivati invalidsku penziju?
  Unapred hvala

  Odgovoreno: 22. 12. 2008.
  • Poštovana,
   naravno da je hospitalizacija neophodna. Psihičko stanje Vašeg brata je jako teško i nosi veliku odgovornost, koju Vi preuzimate. Postupak za invalidsku možete pokrenuti, ali čak i tada Vam je potrebno hospitalno lečenje.
   Srdačno,
   Dr Dragana Krasić

Ostavite komentar