1. Pitanje broj: #16990

    Molim Vas da mi pobliže objasnite šta je dijagnoza F 29. Sestra mog muža je nedavno dobila tu dijagnozu, trenutno se razvodi i zanima je da li postoji mogućnost da zbog te dijagnoze ne dobije starateljstvo nad detetom.
    Zanima me koliko je ozbiljna ta dijagnoza i da li je prolaznog karaktera.
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 19. 12. 2008.
    • Postovana,dijagnoza F29 konkretno znaci Nespecifikovana neorganska psihoza.Dijagnoza je ozbiljna,podrazumeva lecenje i redovno pracenje od strane psihijatra.Ukoliko je ovo bilo prvo ispoljavanje ove bolesti,dalji tok zavisi od niza okolnosti koje podrazumevaju stabilnost porodice, urednost pacijenta prema svojoj bolesti i odnos lekara prema njemu.Vise o tome ne mogu Vam reci,jer svaki pacijent je sam po sebi drugaciji te ne bih zelela da pogresim ni u jednom pravcu Srdacno Dr Dragana Krasic

Komentari na pitanje: #16990

    • Lečena sam pre tri godine sa dolaznom šifrom F 32, a po puštanju iz bolnice na otpusnoj listi stoji šifra F 29. Po mojim tadašnjim simptomima bila sam ubedjena da je u pitanju manično depresivna psihoza. Medjutim, šifra se ne poklapa sa ovom mojom pretpostavkom. Jel sa tom šifrom znači da imam šizofreniju ili nešto drugo? Terapija koju uzimam je clozapine 25 mg i velahibin 37.5 mg po jednu uveče. Unapred hvala.

    • 3 i po godine se lečim F29 i sad se bolje osećam nego ranije. Ostala sam samo na benzedinu. Da li je moguće skroz ozdraviti od ove bolesti? I biti bez ikakvih lekova?

    • Moja ćerka se leči od februara 2009 god sada uzima terapiju serixsat od 10 mg i zalastu od 10mg to pije od maja 2010 dijagnoza f 29. Kaže da još uvek čuje glasove treba li joj promeniti terapiku i ujedno doktora

Ostavite komentar