1. Pitanje broj: #16886

    Molim Vas odgovorite mi u najskorijem vremenu, jer više ne mogu da izdžim ovaj osećaj. Imam prolaps mitralne valvule sa regrutacijom 4+, ali i depresivno panični poremećaj, ne krećem se po gradu bukvalno sedim sve vreme u kući, jer se plašim da će mi se nešto desiti ako krenem u grad, ne pešačim već skoro godinu dana, jer čim krenem desetak koraka dobijem strašno lupanje srca, ne osećam noge i to je to završim u hitnoj. Bila sam kod psihijatra i trenutno pijem propranolol 3 puta po pola i rivotril tri puta po pola, ali mi i to više ne pomaže.
    Šta da radim i kome da se obratim, imam 30 god i ne želim ovako više da živim, non stop se tresem i sve ostalo, u životu me jedino drži moja ćerka koja ima 10 god. Inače ovako živim već 3-4 god i ne mogu više, hoću da živim, a ne da preživljavam dan za danom.

    Odgovoreno: 12. 12. 2008.
    • Poštovana,
      panični poremećaj se karakteriše paničnim napadima koji se karakteriše katastrofičnim mislima i intenzivnim strahom od napada i posledica napada. Dolaze iznenada, neprijatni su. Naučite da to prihvatite kao napad čije trajanje je ograničeno. Dišite tada duboko,10x u minuti, mislite suprotno od misli koje Vas zastrašuju. Možete slobodno uzimati lekove tipa antidepresiva (sertralin). Konsultujte se sa Vašim psihijatrom.
      Srdačno,
      Dr Dragana Krasić

Ostavite komentar