1. Pitanje broj: #15277

    Da li Jurnista može da se nadje u Srbiji. Ja sam već 2 god. na metadonskom održavanju posle 10 god.intravenskog drogiranja heroinom. Moja doza je 40 mg.=120 kapi Metadona za 24 h. Sve ovo vreme se dobro osećam i nisam podizao dozu, ne pijem lekove za spavanje, smirenje i antidepresive, nisam se vraćao na Heroin od kada sam na Metadonu.
    Zanima me da li postoji mogućnost da se pacijentima u Srbiji daje Jurnista ako zatreba ili ako poraste tolerancija na Metadon, kao što se daje pacijentima na održavanju u drugim zemljama uz Metadon ili samo Jurnista. Kažem meni je za sada dovoljan Metadon, normalno spavam i funkcionišem.

    Odgovoreno: 18. 11. 2008.

Komentari na pitanje: #15277

    • Agent Orange 02. 02. 2010.

      Nije tacno da nije registrovan. Ja sam danas u svom gradu zvao apoteku, i zena mi lepo rekla gospodine imamo jurnistu od 16mg, samo vam teba dupli recept. Na moje prijatno iznenadjenje, jer se ja drogiram od 93 god, i bio sam na metadonu koji mi nikako ne odgovara, cak mi je vise prijao m-eslon, tako da se sada nadam da cu konacno opet moci da funkcionisem normalno, ako mi odobre hidromorfon, znaci ima ga. Pozz

Ostavite komentar