1. Pitanje broj: #14039

    Poštovani,
    imam 22 god i 3god bolujem od agorafobije, anksioznosti i paničnih napada. Terapija Rivotrilom nije pomogla... jeste ublažila simptome, ali nisu nestali napadi panike. Sada sam bez terapije, već skoro godinu dana, ne posećujem više ni neuropsihijatra, jer smo imale jako loše razumevanje, pokušala sam i u Dr Dragiša Mišović, ali mi je doktorka rekla da mi petominutne seanse sa njom neće mnogo pomoći i da bih mogla na grupnu terapiju, da budem jedno vreme u bolnici, ukoliko želim, nisam pristala jer ne osećam da bi mi to istinski pomoglo.
    Da li biste mogli da mi preporučite nekog stručnjaka za ovu oblast, nekoga ko bi se malo više pozabavio da mi pomogne da shvatim zašto sam bolesna i kako da prevaziđem ovo, da bih mogla ponovo da živim... Da li se neko izlečio od agorafobije trajno? Postoji li lek..
    Unapred zahvalna

    Odgovoreno: 01. 11. 2008.
    • Poštovana,
      Lek postoji, naravno, problem je subjektivno jako dramatičan, poprima šire psihosocijalne razmere, te ga je potrebno što pre rešiti. Ukoliko ste iz Beograda pokušajte sa Institutom za mentalno zdravlje u Palmotićevoj ulici. Ukoliko gravitirate prema Nišu, javite se u Kliniku za mentalno zdravlje, zakažite pregled, pa ćemo otpočeti lečenje,
      Srdačno Dr Dragana Krasić

Ostavite komentar