1. Pitanje broj: #13829

    Poštovana doktorka,
    nalazim vani i nisam dobra sa njemackim jezikom da bi sve to objasnila lekarima. Imala sam jako težak život, previše nerazumjevanja. Onda sam se udala da bi pobjegla od tog života i naravno to je bio još gori put, u međuvremenu sam izgubila bebu 5 mjeseci staru, izgorila je u stanu, sve sam to vidjela svojim očima. Tada sam doživela jako veliki šok od kojeg sam se djelimčno oporavila i nastavila da živim koliko je to moglo da bude normalno. Nakon nekog vremena dobila sam ponovo djete, zatim još jedno. Kada sam mislila da je sve ok desio se još jedan šok, rastala sam se sa čovjekom i ostala sama sa djecom. Imala sam toliki strah da ih pustim napolje, da se odvoje od mene samo minutu, strašno sam se plašila da se nešto ne desi. Počela bi zamišljat neku užasnu scenu naprimje da ih je auto udarilo, da su pali sa neke visine i još svašta nešto što ni ja više ne mogu svatit. Onda sam izgubila najvećeg prijatelja u životu, mamu nestala je prekonoći, nije bila bolesna, samo je legla i nije se probudila, a bila je jako mlada. Onda nakon godinu dana sve se počelo mjenjati, srela sam čovjeka koji me je u svemu razumio zavoljeli smo se i uzeli. Nakon godine braka dobili smi djete i sve je teklo dobro on me je malo opusto da djecu malo osamostaljujem i pustim slobodno vani sa svojim vršnjacima. Pošto nisam radila bila sam vezana za kuću i sa vremenom sam počela dobivat bezrazlozne strahove onda je usljedilo nagla promjena raspoloženja. Znam i na djecu počet galamit bez razloga i sa razlog čak ih i udarit, što prije nikada nisam radila. Zadnju sedmicu dana ne mogu da spavam i bole me kukovi kada legnem na stranu nema nikakvih modrica, ali bol je jednak onome kao kada se udarim.
    Izvinite bila sam i previše opširna, ali mislim da je to bilo potrebno da Vam sve objasnim da bi lakše rješila svoj problem.
    Unaprjed hvala,
    zabrinuta majka.

    Odgovoreno: 29. 10. 2008.
    • Poštovana,
      dirnula me je Vaša priča i sa puno poštovanja se odnosim prema njoj. Ono što mogu reći, to je, a to Poštovana, reći ću Vam ono što sigurno niste očekivali: da ste veoma snažan čovek. Izdržali ste u najtežim trenucima, i krenuli dalje. A sada ste u mirnoj luci, više vremena naravno i mogućnosti za veće kolanje misli. Stoga, nije ni čudo da sad plaćate danak prethodnom stresogenom životu. Pokušajte da se opustite i shvatite da je loš period za Vama i da je pred Vama jedan lepši period života. Možete eventualno započeti sa C.Fluoxetina 20mg 1x ujutru. Lek ne deluje odmah, efekat je tek nakon tri nedelje. Lek je tipa antidepresiva, može prvih dana da da male mučnine, potom nestaju. Nema zavisnosti i ne deluje na psihomotoriku, potpuno je komotan i rezultati su odlični.
      Srdačno,
      Dr Dragana Krasić

Ostavite komentar