1. Pitanje broj: #13748

    Imam 22 god., a moj suprug 28 god. Posle 5 god. zabavljanja, udala sam se i već 7 meseci živimo zajedno. Naime, zadnjih mesec dana smo se oboje mnogo promenili. Postali smo nervozni i nemamo razumevanja jedno za drugo. Pokušavala sam dosta puta da pričam sa njim, ali su se razgovori završavali njegovom ubedljivom pričom da sam ja kriva za sve, da je njegovo ponašanje (ponižava me rečima, govori mi najodvratnije stvari ako se požalim da mi je nešto što je uradio ili što nije uradio zasmetalo) opravdano. Zadnjih par dana osećam tugu, težinu u grudima, plačem kad god sam sama, a nekad se jedva suzdržim da ne zaplačem u drustvu. Njemu više ništa ne smem da kažem, jer se plašim kako će reagovati.
    Nadam se da Vam je sve ovo dovoljno da mi kažete šta je sa mnom i šta da radim, jer osećam da ću poludeti, mnogo se osećam usamljenom i sve manje mogu da iskontrolišem napade plača kao i drhtanje ruku.

    Odgovoreno: 29. 10. 2008.
    • Poštovana,
      neverovatno kako se za tako kratko vreme dešavaju izmene u Vašim odnosima. Nisam baš shvatila o čemu se radi, ali problem očigledno postoji. Ponudite mu da ozbiljno porazgovarate, da se loše osećate, da takvo ponašanje ničemu ne vodi, do destrukciji. Utapanje u tugu i povlačenje još više otežavaju Vašu situaciju, te ipak još jednom mirne glave porazgovarajte.
      Srdačno,
      Dr Dragana Krasić

Ostavite komentar