1. Pitanje broj: #13696

    Poštovana dr,
    ne znam ni sam kako da Vam sve ovo objasnim, sve je počelo 2004 god. otišla sam sasvim normalno kao i svako drugo jutro na posao, ali tog dana oko 10h nešto se strašno desilo sa mnom. Imala sam osjećaj da umirem, počelo me gušiti, bolit u prsima, znojenje, podrhtavanje, lupanje srca, mučnina, vrtoglavica, bol u vratu i glavi, otišla sam kod bolničarke u firmi, izmjerila mi je pritisak koji je bio normalan,onda sam otišla kući, muž je došao po mene i imala sam jake bolove u prsima i gušenje, misleci ovo je kraj, došla sam kući i legla u krevet i nisam se smijela okrenut ili udahnut duboko, jer je bol u prsima bio tako jak. Sutradan sam otišla doktoru koji mi je rekao da je srce u redu i da pijem samo tab.protiv bolova. To se opet pojavilo onda sam išla na sve moguće preglede i svi nalazi bi bili uredni. Od toga dana pa do danas, moji simptomi su isti, pila sam razne tablete za depresiju, koje mi ništa nisu pomagale, možda više od 25 vrsti raznih tableta, ali nikakve pomoći. Pila sam Xanax 0.5mg.skoro tri god. i ništa, samo bi me malo smirile, kad bi mi organizam poceo podrhtavat, ali to sve za kratko vrijeme. Sad pijem Clonazepam 0.5mg. i nikakve pomoći i od njih. Svako jutro kad se probudim, jako sam umorna, nemam snage ni za šta, imam vrtoglavice, teško dišem, brzo se umorim, jaki pritisak na vrat i glavu, glavobolje, ramena me bole, ruke i često mi prsti nateknu, samo da napomenem da su ove vrtoglavice kao da propadam u nešto, ako okrenem glavu ili očima pogledam u stranu onda je još gore, glava mi je tako teška...nađene su male promjene na vratu (MRI) a kažu da je to normalno za moje god. Inače imam 38god. MRI glave je bio normalan, kažu da izgleda sve normalno i nemaju pravu dijagnozu za mene, samo mi daju različite tab. da provam ali bez ikakvih pomaka. Sve sam doktore obišla i više nemam snage za to. Moj doktor kaže da teže dišem zato što imam anxiety, a ja sa pitam zar to ne bi prošlo za ove 4 god.s obzirom koliko sam popila tab.ako je anxiety, barem bi se malo bolje osjećala. Živim u Americi i više ne znam šta da radim, izgubila sam posao, kući sam i ne mogu ništa da radim. Idem često kod kiropraktičara i on misli da je problem sa vratnim mišićima.
    Molim Vas za savjet, jer više nemam kome da se obratim, a ovako moj život nema nikakvog smisla, jer vidim da mi nitko ne može pomoći...
    Hvala Vam unaprijed!

    Odgovoreno: 29. 10. 2008.
    • Poštovana,
      problem o kome govorite se ne rešava samo lekovima, nego i adekvatnom psihoterapijom, te bi bilo neophodno da se podvrgnete psihoterapiji uz odgovarajuće antidepresive.
      Srdačno,
      Dr Dragana Krasić

Ostavite komentar