1. Pitanje broj: #12650

  Poštovana,
  Nisam sigurna da li se Vi bavite ovim pitanjima, ali nisam znala kome da se obratim. Naime, imam 33 godine, a sa dečkom sam u vezi 12 godina, s tim što živimo u različitm gradovima.
  Sada bi trebalo da se preselim kod njega, što podrazumeva to da treba da dam otkaz i odselim se od porodice sa kojom sam veoma bliska. Međutim, u poslednje vreme osećam veliku ogorčenost i razočarenje u mog dečka. Njegove mane koje sam do sada tolerisala sada mi izgledaju ogromne. Više nisam u stanju da ga pozovem, niti da ga pogledam, a da on ne vidi moju ogorčenost.
  Naime, mislim da mu nije dovoljno stalo do mene i da je previše okrenut sebi i svojim potrebama. Stalno me laže za sitnice, radi stvari koje meni smetaju, a ako ga pitam za to, on kaže da nije on to radio, već njegov drug ili da nije imao pojima o čemu se radi ili me napada kako sam ljubomorna.
  Radi se npr. o otvaranju profila na facebook-u za koji sam slučajno saznala nakon pola godine od otvaranja, zatim njegovo uključivanje na internet sajt za traženje partnera (nije znao na sta se prijavljuje!!!), a postoji još mnogo primera. On kaže da ja moram da imam poverenja u njega i u njegova objašnjenja i u pravu je, ali stalno se pojavljuje po nešto što je sakrio ili slagao i ja jednostavno ne mogu da imam toliko slepo poverenje. Zatim, nije me posetio kada sam zbog operacije bila u bolnici, jer je imao trening, koji je napustio nakon mesec dana itd. Zatim, na profilu na internetu se nalazi grupna slika sa devojkom sa kojom je spavao pre mene sa komentarom (stavljena pre par dana), a njemu nije važno što to meni smeta (kaže da to ne treba da mi smeta, a ja više ne znam da li je u pravu).
  Preko svih tih stvari prelazim, ali ne mogu više. Ne želim da prekinem vezu, naročito sad kad treba da započnemo zajednički život, ali nisam u stanju da više imam normalan partnerski odnos sa njim.
  Zamolila bih Vas da me posavetujete da li bi trebalo da odemo u neko savetovalište za partnere i da li takva savetovališta postoje u Beogradu? Želim da on shvati da ne treba da krije stvari od mene i da ne treba da me laže. Ako ga suočim sa tim, on ostaje pri svojim naivnim objašnjenima i napada me kako sam ljubomorna i opsesivna i on ispada žrtva u vezi, ali da jesam takva, ne bih mogla toliko da izdržim u vezi na daljinu. Jedino želim da me ne laže i da ne skriva stvari od mene, jer to je ono što mi smeta. A ako mi nešto smeta, on izabere da to sakrije, a ne da to ne uradi.
  Možda profesionalac može da mi ukaže i na moje mane u vezi i pomogne nam u opstajanju, jer će čuti obe strane. Svakog dana plačem od razočaranosti i ogorčenja i imam osećaj da ću poludeti. Možda bih bila tolerantnije da se ne radi o mom preseljenju u Beograd. Ne znam šta da radim.
  Hvala unapred.

  Odgovoreno: 15. 10. 2008.
  • Postovana,radi se o vezi koja je jako dugo uspela sa distance, sto znaci neredovno vidjenje i nemanja dovoljno uvida o zivotu partnera.Nadam se da se dovoljno poznajete i da su sumnje jedino osnovane zbog daljine i nesigurnosti.Naravno da u Beogradu postoje savetovalista,i sigurno je da treba da insistirate na iskrenom odnosu u startu vaseg zajednickog zivota, Srdacno Dr D.Krasic

Ostavite komentar