1. Pitanje broj: #11655

    Poštovana,
    Pre godinu dana postavljjena mi je dijagnoza, anksioznost od jednog dr, a od drugog panični napad. Imam 39 godina, živela sam pod velikim pritiskom i stresom i razumem da je moralo negde da pukne. Pijem AD devet meseci i nemam problema tipa vrtoglavice, lupanja srca, ali imam problem, a to je da ako vidim osobu da je bolesna ili čujem da je neko bolestan istog trenutka kao da ja osećam te iste simptome. Neki dan sam bila u situaciji da je jedna žena pala ispred mene, ja samo što nisam i ja pala, kao sunđer upijam svačije muke.
    Moje pitanje bi bilo šta se to dešava sa mnom? Da li je ovo nešto što prati Anksioznost ili je nešto drugo? Kako da pomognem sebi da neposmatram svačije bolesti i muke kao svoje? I koliko dugo se leči Anks. poremećaj i koliko dugo treba da pijem AD?
    Unapred se zahvaljujem na odgovoru

    Odgovoreno: 30. 09. 2008.
    • Poštovana,
      sasvim je individualno trajanje i lečenje bolset o kojoj govoriti. Kaže se da ne postoji bolest, nego bolesnik.U svakom lečenju psihijatrijskom glavno mesto ima psihoterapija, potom ostalo. Mislim da Vam je neophodna, te se obratite stručnom licu.
      Srdačno,
      Dr Dragana Krasić

Ostavite komentar