1. Pitanje broj: #11552

    Poštovani,
    molim Vas da mi čim pre odgovorite. Imam 27 god. i u osnovi sve je ok u mom životu, sa 24 sam diplomirala, sada imam posao koji jako volim i na kom sam napredovala brzo. Imam vezu od 9 god. koja je skoro ok- naime, moj dečko i ja nemamo sexualne odnose već godinu dana...On kaže da ima psihički problem, da to nema veze sa mnom, ali ja ne verujem. Naši problemi su počeli pre 3,5 god. (sve ređi sex). On se apsolutno isto ponaša prema meni, sem što sexa nema(!) i odbija svaki razgovor o tome. A ja...počela sam da mislim da sam debela, ružna i sl. Upadam u nekakve depresije...Inače, po prirodi sam optimista, ali u zadnje vreme nemam mesta nigde. Nije da imam neku jaku potrebu za sexom, ali muči me ovo jako. Nisam sklona preljubama, tako da mi ne pada na pamet da svoje potrebe zadovoljavam sa strane.
    Mene interesuje da li je moje loše psihičko stanje posledica toga? Ponekad mi se javljaju mučnine i glavobolje, ponekad jednostavno nemam mesta nigde...

    Odgovoreno: 27. 09. 2008.
    • Poštovana,
      ma koliko mislili da Vam to i nije tako bitno, život i njegovo dobro funkcionisanje zavise od ravnoteže usaglašenih potreba koje su bio-psiho-socijalnog karaktera. Negde je psihički život u \"sendviču\' između bio i socijalnog zbivanja. Normalno je da se loše osećate, što zbog nagonskih nezadovoljenja, što zbog prisutnih sumnji prema sebi i njemu, što narušava samopoštovanje i uvodi u nesigurnost i afektivnu nestabilnost. Neophodno je da obavite razgovor sa njim, razgovor koji mora biti otvorenog karaktera neizostavno. Možda je upravo njemu potrebna pomoć, te mu je ponudite.
      Srdačno,
      Dr Dragana Krasić

Ostavite komentar