1. Pitanje broj: #11543

    Poštovana,
    Pio sam fluxilan 1+0+0 i lexilium 2x1 3mg sedam godina zbog anksioznodepresivnih tegoba. Osećao sam se dobro uz terapiju. Pre šest meseci imao sam ponovo blage simptome anksioznosti i depresije, ali u razgovoru sa psihijatrom rečeno mi je da postepeno prestanem uzimati fluxilan. Tako sam i uradio. Tokom narednog perioda od par meseci javljala mi se hipertenzija, vrtoglavica, neobjašnjive promene raspoloženja... Trenutno se osećam dosta loše u smislu nesanice do kasnih sati (4 ili 5 ujutru), bolova i ukočenosti u mišićima, gubitka apetita (smršao sam 5 kg ), anksioznosti, lupanja srca, glavobolja, čestih naleta hladnih dlanova i stopala, a vreline u licu... I dalje uzimam Lexilium 1+1+1 od 3mg. Student sam medicine (apsolvent ) i dosta toga razumem, ali ipak imam dosta nejasnoća.
    Molim Vas da mi razjasnite koliko dugo može da se pije fluxilan i da ima dejstvo, posle koliko vremena se uspostavlja negativna nishodna regulacija receptora kod ovog leka, a po prestanku uzimanja kada se očekuje da se receptori ponovo obnove i vrate u normalu? Da li posle pauze od 5 do 6 meseci može ponovo da se uzme kao i ranije i da ispolji svoje očekivano dejstvo?
    Unapred Vam puno hvala!!!

    Odgovoreno: 27. 09. 2008.
    • Poštovani,
      veoma ste dugo uzimali navedenu terapiju. Volela bih da znam odakle ste i ako ste u mogućnosti da mi se javite i dođete u ordinaciju. Naravno, ako ste iz drugog mesta, mislim da bi trebalo da se javite psihijatru. Ne mora se sve rešavati medikamentima, postoje i druge intrvencije.
      Srdačno,
      Dr Dragana Krasić

Ostavite komentar