1. Pitanje broj: #11321

    Poštovana,
    dečak, drugi razred, 8 god. ima problem sa mesečarenjem. Dete ustaje posle recimo 2-3 sata nakon što je zaspalo i šeta po kući sa otvorenim očima koje su malo krvave, npr. ode do frižidera i stoji ispred otvorenih vrata frižidera i kad ga majka pita šta radiš tu ono kaže krenuo sam da piškim i vrati se u krevet i sutra kad ga majka pita što si ustajao on se ne seća.To se dešava ne svako veče, ali od kada je u septembru krenuo u drugi razrad, od tada se to desilo 10-ak puta.
    Recite mi šta je problem i kako ga rešiti? Da li se dete u tom trenutku treba buditi i na koji način ili ga samo paziti dok mesečari? I pošto treba uskoro sa školom da ide na rekreativnu nastavu 7 dana da li ga smemo pustiti s obzirom da ima taj problem?
    Hvala

    Odgovoreno: 25. 09. 2008.
    • Postovana, bilo bi potrebno da se obratite decjem psihijatru radi pregleda i sprovodjenja odredjenih dijagnostickih procedura.Sto se tice skole u prirodi,porazgovarajte sa uciteljicom, jer smatram da dete ne bi trebalo lisiti iskustva koje mu pruza skola u prirodi, Srdacno Dr Dragana Krasic

Ostavite komentar