1. Pitanje broj: #2201

    Cao! Imam 30 godina i patio sam od anksioznosti 6-7 godina odprilike. U zadnje 2 godine se osecam dobro sto se strahova tice ali ne mogu da ostavim rivotril. Pijem 1/4 od 0.5 a to je najmanja moguca doza koja se moze uneti u organizam. Ako jedan dan preskocim sa tom mrvicom od tablete osecam se lose. Voleo bih da me posavetujete kako da ostavim skroz tablete. Da li da predjem na nesto drugo sto se lakse ostavlja? Unapred hvala.

    Odgovoreno: 03. 01. 2008.
    • Obzirom da se sa Rivotrilom ne treba saliti prilikom obustavljanja, najbolje i najsigurnije resenje za Vas je da se javite lekaru - psihijatru i da se pod strucnim nadzorom oslobodite leka. Kod Vas se radi o psihickoj zavisnosti, a ako imate i telesne simptome prilikom redukcije ili ukidanja leka koji su slicni Vasim ranijim atacima straha, onda imate i telesnu tj. fizicku zavisnost. Rivotril treba zameniti nekim drugim bezodiazepinom ili antidepresivom - kojim i u kojoj dozi odredjuje lekar nakon pregleda i procene Vaseg stanja !!!

Ostavite komentar