1. Pitanje broj: #4964

  Postovani, zelim da cujem Vase misljenje o upotrebi leka Tanakan. Lek je prepisan mom sinu koji ima 11 godina i ima probleme sa sluhom, zapravo konstatovano je ostecenje sluha pre dve godine. Dete nosi vec godinu dana slusni aparat i prepisane su mu Tanakan kapi. Mi mu do sada nismo davali, jer smo culi razlicita misljenja o leku, ali lekar audiolog koji ga vodi insistira na tome da dete ipak pije lek, jer je u poslednje doslo cak i do pogorsanja sluha. Unapred hvala, Dajana Santrac, Kragujevac

  Odgovoreno: 06. 05. 2008.
  • postovani
   ginko biloba (tanakan) jeste indikovan za lecenje tinitusa i vertiga i moze biti od koristi u pokusaju zaustavljenja ostecenja sluha. popravlja cirkulaciju i tako zaustavl proces.
   u svakom slucaju ne moze da steti. nije preporucljiva primena kod dece mladje od 12 godina, mada neki lekari prijavljuju da imaju dobre rezultate i kod mladje dece sa ostecenjem sluha.
   prof. dr srdjan pesic

Komentari na pitanje: #4964

  • Da li tanakan moze pomoci u poboljsanju koncentracije. . ? Na trzistu nema vise akutil fosfora, pa da li on moze da pomogne za bolje ucenje?

Ostavite komentar