1. Pitanje broj: #7474

  Postovani. Imam 45 godina i problem sa opustenom kozom oko struka i na stomaku, kao i nesto malo sala u toj regiji. Isla sam na kozmeticke tretmane koji su obecavali mnogo ali nista, koza je i dalje mlitava i nekako kesasta. Najveci problem je sto sam inace visoka 173 cm i imam 65 kilograma i po mom misljenju sam vitka i skladno gradjena osim ovog problema. Zelela bih da mi objasnite da li je moguce da se ovo pitanje resi na neki nacin i da li je neophodna operacija - abdominopolastika. Napominjem da su mi i trbusni misici malo slabiji a to je posledica dve trudnoce iz kojih su rodjena deca od 4.450 i 3950 gr a ja sam pri tome dodavala oko 7 kg po trudnoci. Nikada nisam uspela posle drugog porodjaja da zategnem misice ili nisam bila dovoljno uporna. U svakom slucaju molim za odgovor sta da preduzmem da bi mi stomak bio ravan i zategnut. Nadam se da pitanje nije glupo s obzirom na moje godine zivota, ali smatram da nisam stara i ne osecam se tako. Objasnite mi da li nova tehnika koju reklamiraju, laserska liposukcija, moze resiti napred opisano, i da li je potrebno usivanje oslabljenih misica. Na nekom forumu sam procitala da se u slucaju opustenih misica isti skracuju i da je oporavak tezak, pa mi to nije jasno jer na medicinskim forumima pokazuju samo kako se isti spajaju po sredini usivanjem. Da li se ove intervencije mogu uraditi u Nisu i ako mogu koliko bi me kostala ovakva intervencija. I na kraju, glavno pitanje, da li posle dve nedelje od intervencije mogu na posao, koji je kancelarijski, i to osam sati sedenja, jer ne mogu duze da odsustvujem. Unapred hvala.

  Odgovoreno: 18. 07. 2008.
  • postovana, kao prvo vase pitanje i briga o vasem izgledu su sasvim na mestu. Imate sigurno mogucnost da resite problem ali samo operativnim putem. ultrazvucna ili laserska liposukcija kao i klasicna liposukcija ne mogu ukloniti visak koze. za to je potreban ez tj operacija. U zavisnosti od kolicine koze koju treba ukloniti postoje razlicite hirurske tehnike.
   Sto se pitanja zatezanja trbusnih misica tice, u sklopu operacije uklanjenja viska koze i masnog tkiva moze se uraditi zatezanje misica trbuha. Tu se ne radi nikakvo skracivanje nego je potrebno spojiti po sredini misice koji su udaljeni jedan od drugog.
   Operaacija se moze uraditi u Nisu i cena je orjentaciono oko 1500 eura u dinarskoj protivvrednosti.

Ostavite komentar