1. Pitanje broj: #7184

    Poštovani, Imam 28 godina. Imam "velike" grudi (D korpa). Međutim, u pubertetu sam se dosta ugojila, pa zatim i smrsala i grudi su mi opuštene. Planiram porodicu i nadam se da ću svoju decu i dojiti, pa znam kakav će rezultat to doneti, tj. još opuštenije grudi. Pokušavala sam sa raznim kremama, tuširanje naizmenično sa toplom i hladnom vodom, vežbe, ali to ne može baš da pomogne. Zainteresovana sam da u budućnosti uradim hiruršku intervenciju podizanja grudi, ali me interesuje kako se to radi. Da li je moguće da se bez stavljanja proteza grudi podignu? Kako da nađem pravog lekara za to (živim u Beogradu)? Kolike su cene (orjentaciono)? Samo još da napomenem, da nemam želju da imam napumpane silikonske lopte, već samo da malo korigujem ono što mi je priroda dala. Veliki pozdrav iz Beograda

    Odgovoreno: 01. 07. 2008.
    • korekcija podixzanja grudi moze da se uradi bez ikakve intervencije na zlezdanom tkivu dojki. to znaci da mozete da se operaisete i pre radjanja i dojenja dece. Ta operacija ne podrazumeva nikakve proteze jer se visak koze ukloni posebnom tehnikom i koza sibolicno receno ukroji tako da se i bradavice podignu na mesto na kojem trebaju biti. Ta operacija za sobom ostavlja oziljke koji su postavljeni kruzno oko bradavice, vertikalno od bradavice do kozne brazde ispod dojke i celom duzinom brazde ispod dojke. Moram vam reci da se posle perioda od 3 meseca oziljci potpuno izgube jer koza dojke nije sklona formiranju grubih oziljaka. Naravno da postoje izuzetci zavisno od osobina koze.
      Cena operacije po drzavnom cenovniku je oko 1500 eura u dinarskoj protivvrednosti u ovom trenutku a sto se tice izbora hirurga to je stvar vase procene i poverenja koje steknete pri pregledu i diskutovanju o operaciji sa lekarom kojem se javite na pregled.

Ostavite komentar