1. Pitanje broj: #20532

    Izvinite što sam ja opet na ovom forumu, ali imam problem i htela bih da mi opet ako možete odgovoriti. Ja sam Vam pisala jedno dva puta, i reč je o mom sinu, koji je prošle godine imao fibrom na glavi na nekoliko mesta, i posle nekoliko vremena su nestali ali ove godine baš kad je napunio 5 godina, oni su se opet pojavili na različitim mestima po glavi, podkožni su, ne oseća bol i bezbojni su. Ali problem je što su sada još na glavi posle 2,3 meseca i sada ima jos dva na levoj ruci na podlaktici, i sad su crvene boje, isto ne bole ga i su malo veći nego na glavi. Inače sam ja iz Makedonije, i bila sam kod nasih hirurga, dermatologa i dečjih pedijatra i rekli su mi da je možda neki sidrom lipoma, ne se sećam naziva, ali rekli su da je genetske prirode i da kod nas nema takvih koji bi mogli da mi pomognu, jer se malo zna.
    Pa bih htela da znam šta bi Vi rekli o mome pitanju, kakav je taj sidrom, lipoma, i da li je opasan i kako se leči, ili barem kome da se obratim, jer stvarno sam u velikoj panici. Volela bih ako bi ste pomogli da mi odgovorite.
    Hvala vam unapred, i sajt vam je najdobar.
    Pozz iz Makedonije.

    Odgovoreno: 30. 01. 2009.
    • Postovana marija, ja ne mogu da vam kazem koji je to sindrom ali postoji mogucnost da se javljaju lipomi po telu. i da oni neisu nista strasno samo estetski smetaju. Vi kazete da je prisutno crvenilo na tom cvoru i onda bi trebalo da se uradi ultrazvucni pregled promena na ruci. Ako se masna tkiva nisu povukla sa grane, moguce je da se radi o zapusenim lojnim zlezdama i da moze da se javi jos tih promena. Javite se povovo decijem hirurgu ili plasticnom hirurgu da obavi pregled pa ce vam reci o cemu se tacno radi.

Ostavite komentar