1. Pitanje broj: #19624

    Molila bih Vas za savet.
    Naime pre godinu i mesec sam, u nazolabijalne bore i gornju usnu ubrizgala ukupno 2ml matridex-a(preparata na bazi hijaluronske kiseline koji sadrzi i malo dekstrana) Za to vreme usna mi je tri puta oticala (mada je tome prethodila bolest, prehlada, virus i pad imuniteta), 2 puta sam samo mazala pantenolom a treći put sam uzimala antibiotik. Otok je trajao 2-3 dana( u sva 3 slucaja) i povukao se. Hirurg kod kog sam radila kaže da je moguće da sam alergična na hijaluron, da to nije infekcija, ali da bi trebalo pitati alergologa, jer nisu imali takve slučajeve. Napominjem da sam od ove godine ustanovila da sam alergična i na ujed meduze i uzimala sam medrol i elokon.Konsultovala sam alergologa koji je rekao da ne mora da znaci da je alergija vec da pridruzene infekcije mogu da izazovu takvo stanje, ali da moze biti i smanjena prokrvljenost tog dela. E sad, pošto je preparata prilično nestalo, ja bih htela ponovo da ga ubrizgam u nazolabijalne bore (ali restilan, koji je cist hijaluron) ali naravno ne i u usne koje su osetljivije tkivo.
    Moje pitanje je da li bih to smela da uradim, kakvo je Vaše mišljenje, jer sa ovim područjem nisam imala problem, a usne su mi i nakon intervencije jako otekle.
    Unapred hvala na odgovoru.
    S poštovanjem

    Odgovoreno: 20. 01. 2009.
    • postovana sladjana smatram da mozete da se podvrgnete novoj intervenciji i da necete imati problema sa otokom i alergijama nakon toga. vama je objasnjeno da se hijaluron resorbuje ya 6 do 9 meseci.

Ostavite komentar