1. Pitanje broj: #19620

    Poštovani doktorke,
    imala sam mali mladež na obrazu, moja ćerkica ju je malo ogrebala i zatim nekoliko dana to mesto se infekciralo i stvorio se otok kao neka kapsula ali sigurno gnoji pošto ima crvenilo sa nadvorešnje strane i jako me boli. Bila sam kod lekara dali su mi neki mast BELOGENT i vodicu Acic Borici za obloge to sam stavljala 7 dana malo se namalio otok ali zatim posle par dana opet isto. Pošto sam u 5 mesecu trudnoće rekli su mi da ne smem da primam celu terapiju da bi se što pre izlečilo mesto ali zato moram na plastičnog hirurga da bi izvršili neku malu intervenciju.
    Zato Vas molim za savet da mi kažete je li opasno za mene i da li smem da idem na taj zahvat i da li možete da me posavetujte za nešto drugo?
    Hvala Vam unapred od srca.
    Sunčica.

    Odgovoreno: 20. 01. 2009.
    • postovana suncice, trebalo bi da pijete antibiotik Ako niste alergicni na penicilin, uzmite kapsule pentrexyl 500 mg na 6 sati, a spolja stavljajte antibiotsku mast npr hidrociklin. Dva puta dnevno mozete staviti obloge od alkohola iz apoteke i da ga drzite po 10 minuta. Ako se gnojenje i bol i otok odrzavaju i posle toga potrebno je uraditi intervenciju u kojoj bi se isekla kapsula te zagnojene ciste.

Ostavite komentar